Τρίτη 15 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ

Για τις ελλείψεις και την προσπάθεια εκφοβισμού εργαζόμενης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ και το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού, στο διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που έχουν προκύψει στο γραφείο κίνησης του ιδρύματος λόγω των σοβαρών ελλείψεων και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με βασικό αίτημα την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν την πολιτική υποβάθμισης και υποστελέχωσης του νοσοκομείου σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και την εντατικοποίηση της εργασίας. Επίσης, κατήγγειλαν την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης που επιχειρείται από τη διοίκηση του νοσοκομείου με τη μετακίνηση συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ που πρωτοστάτησε στην οργάνωση των κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, την ώρα που ξεκινούσε στάση εργασίας που είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι του τμήματος, η διοίκηση απέστειλε στη συγκεκριμένη εργαζόμενη την απόφαση της μετακίνησής της, με το πρόσχημα της καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού.

Από τη μεριά της, η διοίκηση ανέφερε ότι για τις ελλείψεις δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς, όπως είπε, είναι θέμα της κυβέρνησης, όταν πριν μερικές μέρες μαζί με τον υπουργό Υγείας που είχε επισκεφτεί το νομό, δήλωνε ότι όλα είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Και επιδίωξε να προβοκάρει την παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, λέγοντας ότι μπορεί να ανακαλέσει τη μετακίνηση της συγκεκριμένης εργαζόμενης, βάζοντας κάποια άλλη εργαζόμενη στη θέση της. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν κάθε μετακίνηση εργαζομένων και απαίτησαν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αμέσως μετά ενημέρωσαν τους εργαζόμενους και συζήτησαν μαζί τους την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι «σε έκτακτο ΔΣ του σωματείου η πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ) μετά από πρόταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ καταψήφισε την πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, και παρά τη σύμφωνη διάθεση των εργαζομένων. Την ίδια στάση κράτησαν και στην πρόταση - καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης προς τη διοίκηση να ανακαλέσει την μετακίνηση της εργαζόμενης Βλαττά Μαρίνας, η οποία πραγματοποιήθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η 2ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο γραφείο κίνησης και που η εργαζομένη ήταν από τα άτομα που πρωτοστατούσαν». Τονίζεται ακόμα: «Η κίνηση της διοίκησης έχει σαν στόχο να τρομοκρατήσει τόσο την εργαζόμενη όσο και τους συναδέλφους της για να κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους. Η τακτική του εκφοβισμού είναι συνηθισμένη, ιδίως το τελευταίο διάστημα που οξύνεται η προσπάθεια προώθησης της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου για την Υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ