Κυριακή 13 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Τιμές στον πρωτεργάτη της ανατροπής του σοσιαλισμού

Ο Γκορμπατσόφ μαζί με τα «συνεταιράκια», τον καγκελάριο της Γερμανίας Κολ και τον υπουργό Εξωτερικών Γκένσερ, το 1999, όταν γιόρταζαν την καπιταλιστική παλινόρθωση
Ο Γκορμπατσόφ μαζί με τα «συνεταιράκια», τον καγκελάριο της Γερμανίας Κολ και τον υπουργό Εξωτερικών Γκένσερ, το 1999, όταν γιόρταζαν την καπιταλιστική παλινόρθωση
Ο πρωτεργάτης της αντεπανάστασης και της διάλυσης της Σοβιετικής Ενωσης, ο πολύς Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος Πρόεδρος της ΕΣΣΔ και γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης, έγινε στις 2 Μάρτη 80 χρόνων και, λόγω αυτών των γενεθλίων, τιμήθηκε από τη σημερινή ρωσική κυβέρνηση με το «βραβείο του Αγίου Ανδρέα» της τσαρικής εποχής, ενώ ετοιμάζονται ...τιμές σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο για τον «άνθρωπο που άλλαξε τον κόσμο». Και, βέβαια, η αντεπανάσταση για την ανατροπή του σοσιαλισμού, στην οποία συνειδητά συμμετείχε, όντως άλλαξε τον κόσμο: Προς το πολύ χειρότερο για τους λαούς. Οι δήθεν «λεωφόροι της ελευθερίας και της δημοκρατίας» είναι τα εκατομμύρια ...ελεύθεροι άνεργοι, άστεγοι, εξαθλιωμένοι, η ένταση της εκμετάλλευσης για να κερδίζουν οι λίγοι μεγαλοκαρχαρίες παντού και εκεί που κατάκλεψαν τη λαϊκή ιδιοκτησία των χωρών που οικοδομούσαν το σοσιαλισμό.

Ετσι ετοιμάζονται και οι σχετικές φιέστες με αποκορύφωμα «φιλανθρωπική συναυλία Γκόρμπι 80» που θα δοθεί στο Λονδίνο στις 30 Μάρτη στο Royal Albert Hall, όπου θα παρελάσουν «αστέρες» του Χόλιγουντ, όπως ο Σβαρτσενέγκερ ή η Σάρον Στόουν και αστοί πολιτικοί, όπως ο Τζον Μάιτζορ πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, ο Τζορτζ Σούλτς, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Σιμόν Πέρες, πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ και άλλοι συνεργάτες του «Γκόρμπι» που συνέβαλαν στην ανατροπή του σοσιαλισμού. Η εκδήλωση σπονσοράρεται από πλήθος πολυεθνικών - συνήθως εξεζητημένων προϊόντων - ή τον οίκο δημοπρασιών «Κρίστις» και το εισιτήριο στοιχίζει από 35 - 195 λίρες.

Βεβαίως, ο Γκορμπατσόφ ήταν εκφραστής ενός συγκεκριμένου ρεύματος, που από τα μέσα διάβρωσε και παραβίασε τους νόμους της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ, ως αποτέλεσμα της οπορτουνιστικής στροφής που ξεκίνησε χρόνια πριν. Ο ίδιος όσο πιο κυνικά μπορούσε έχει περιγράψει το ...σπουδαίο έργο του: «Ο στόχος ολόκληρης της ζωής μου ήταν η εξολόθρευση του κομμουνισμού, αυτής της ανυπόφορης δικτατορίας κατά των ανθρώπων (...) Ακριβώς για να πετύχω αυτόν το σκοπό, χρησιμοποίησα τη θέση μου στο κόμμα και στη χώρα (...)Μόνο η μετάβαση στην οικονομία της αγοράς παρείχε στις χώρες μας τη δυνατότητα της δυναμικής ανάπτυξης (...) Η οικουμένη θα φαντάζει πολύ καλύτερη χωρίς τον κομμουνισμό».

Τέτοια ωμότητα, από τον ...κύριο «Πίτσα Χατ», «Λουί Βιτόν» και ό,τι άλλο διαφήμισε ο «Γκόρμπι», που τώρα περιφέρει τη θλιβερή του φιγούρα στα σαλόνια των καπιταλιστών - κηφήνων, ως ίσος προς ίσον. Γι' αυτό αξίζει τη χλεύη και την περιφρόνηση των εργατών.


Δ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ