Σάββατο 12 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ με το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας»

ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει καμία ελπίδα διάσωσης από την πολιτική που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, γι' αυτό χρειάζεται επειγόντως οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση για να αποκρουστούν τα χειρότερα που φέρνουν, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία

  • Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» συμφωνήθηκε χτες από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, εν μέσω οξύτατων αντιθέσεων, και θα επικυρωθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μάρτη. Προβλέπει μειώσεις μισθών, νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», που συνυπογράφει η κυβέρνηση στην ΕΕ, όχι γιατί της το επέβαλαν, αλλά γιατί συμφωνεί, όπως και η ΝΔ, με αυτήν την επιλογή, είναι χειρότερο και από το μνημόνιο. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη στήριξη των δυνάμεων της ΕΕ στην εξόντωση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Η λύση της επιμήκυνσης αποπληρωμής του χρέους σημαίνει ότι ο λαός θα πληρώσει, τελικά, ακόμη περισσότερα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ