Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΕ
Παλεύουν ενάντια στις απολύσεις

Στη μάχη για την οργάνωση και το συντονισμό του αγώνα οι ταξικές δυνάμεις. Σύμμαχος κυβέρνησης και κεφαλαίου ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι στην «Cosmote» ενάντια στις εκατοντάδες απολύσεις που έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει ή ήδη έχει κάνει η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης έγινε συνάντηση με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και τον πρόεδρο της Βουλής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ οι ταξικές δυνάμεις, με το πανό του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ), αναδεικνύοντας την ανάγκη κλιμάκωσης και συντονισμού του αγώνα καθώς η επίθεση είναι γενικότερη και αφορά όλους τους εργαζόμενους. Στην κατεύθυνση αυτή το ΣΕΤΗΠ καλεί όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου σε κοινή σύσκεψη την Τρίτη 15 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στο τέλος της κινητοποίησης, έξω από τη Βουλή, οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Νωρίτερα, όταν η πορεία περνούσε μπροστά από την εξέδρα του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα, ακούστηκε από τα μεγάφωνα μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα τους.

Επίσης, στη χτεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην «Cosmote» οι ταξικές δυνάμεις κατέθεσαν συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, που ξεκινούσε από σήμερα. Στην τοποθέτησή τους, ανέδειξαν ότι οι απολύσεις στον όμιλο είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του με στόχο τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Τελικά, η Γενική Συνέλευση με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ κατέληξε στο να περιμένει τη σημερινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ ΟΤΕ).

Αγωνίστηκαν για τη συρρίκνωση του προσωπικού

Ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργατών στέκονται οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Χτες, η πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου. Αν και προκλήθηκε, δεν είπε λέξη για την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, Π. Κούτρας, μετά τη συνάντηση που έγινε με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης, είπε ότι «δεν είναι στην πολιτική της κυβέρνησης οι απολύσεις».

Επίσης, αυτή η πλειοψηφία στη συνέντευξη αναφέρθηκε στα περί κακής διοίκησης προκειμένου να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες της επίθεσης. Ακόμα, το κείμενο που μοίρασε στη συνέντευξη αποτελεί μνημείο εργατοπατερισμού. Σε αυτό, για να αποδείξει τη συμβολή της στην «εργασιακή ειρήνη», δηλώνει μάλλον περήφανα: «Αρκεί η επίκληση των αγώνων μας για να αποκτήσει άδεια κινητής τηλεφωνίας ο ΟΤΕ αλλά και της συμβολής μας για τη μείωση κατά 20.000 των θέσεων εργασίας σε αυτόν»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ