Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απαντάμε στον πόλεμο της πλουτοκρατίας

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Με ένα μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο, σταθμό στην κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στον πόλεμο κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, κομμάτων της πλουτοκρατίας, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, με πρωτοπόρες τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις νέες, τίμησε την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο διαδήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν την οργανωμένη πάλη που θα ανοίξει το δρόμο για τη σύγκρουση, τη ρήξη και την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου και με τα πανό και τα συνθήματά τους διακήρυξαν ότι τιμούν τους αγώνες του χθες και συνεχίζουν στην ίδια ρότα ως την τελική νίκη. «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, με Μέτωπο απαντάμε στους καπιταλιστές», βροντοφώναξαν κρατώντας σημαίες της ΟΓΕ και του ΠΑΜΕ. Πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και για περισσότερο από μισή ώρα σταμάτησαν μπροστά στο πολυκατάστημα «public» και απαίτησαν την ανάκληση των 8 απολύσεων που έκανε η εταιρεία πριν λίγες μέρες.

Οπλο μας η οργανωμένη πάλη

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου, κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δέσποινα Γραμματικοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ. Κάλεσε τις γυναίκες «να πιστέψουν στη δύναμή τους και να απαντήσουν στον πόλεμο που τους έχει κηρύξει η πλουτοκρατία, με το μόνο όπλο που διαθέτουν: Την οργανωμένη πάλη. Να πάρουν τώρα θέση στο ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών και της νεολαίας, με ορίζοντα την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της ανισοτιμίας». Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Φρίξος Μαρκουλάκης, από το ΜΑΣ, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι επιτροπές αγώνα για την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος, για να συναντηθεί στους δρόμους του αγώνα με τους εργάτες και τα υπόλοιπα τμήματα του λαού που αγωνίζονται με ταξικό προσανατολισμό. Επίσης χαιρέτησε η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Κάλεσε σε «οργάνωση και αντεπίθεση με στόχο ένα δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρό του θα έχει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, όπου όλος ο πλούτος που παράγεται θα 'ναι περιουσία του λαού, ώστε να εξασφαλίζεται αξιοπρεπής ζωή για όλους».

Μακεδονία - Θράκη

Μαχητικές συγκεντρώσεις, πορείες και πικετοφορίες έγιναν και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, από την Καστοριά και τη Φλώρινα μέχρι την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

Στη Νάουσα η πικετοφορία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο και κατευθύνθηκε έξω από σούπερ μάρκετ και χώρους επισιτισμού, όπου κατά κύριο λόγο απασχολούνται γυναίκες και νέοι, τα μεγαλύτερα θύματα της επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Αντίστοιχη εξόρμηση έγινε στη Βέροια.

Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Κιλκίς, Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Σέρρες. Πικετοφορίες έγιναν σε Καστοριά, Γρεβενά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org