Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παραπονιέται στο ΠΑΣΟΚ για υπονόμευση της συναίνεσης!

«Θέλουμε τον κόσμο των επιχειρήσεων πρωταγωνιστή», δήλωσε απερίφραστα χτες ο Α. Σαμαράς

Σε κάθε ευκαιρία, η ΝΔ επιβεβαιώνει τη στρατηγική της ταύτιση με το ΠΑΣΟΚ. Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά συναίνεση στην πολιτική που ενιαία υπηρετούν ο δικομματισμός και οι σύμμαχοί του
Σε κάθε ευκαιρία, η ΝΔ επιβεβαιώνει τη στρατηγική της ταύτιση με το ΠΑΣΟΚ. Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά συναίνεση στην πολιτική που ενιαία υπηρετούν ο δικομματισμός και οι σύμμαχοί του
Ευθύνες στην κυβέρνηση για υπονόμευση του κλίματος συναίνεσης καταλογίζει η ηγεσία της ΝΔ. Ταυτόχρονα, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της να ενθαρρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στο αντιλαϊκό της έργο, εκφράζοντας, μεταξύ άλλων, την υποστήριξή της στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ και προειδοποιώντας ότι δεν αρκούν τα «εργαλεία» για τη διαχείριση του χρέους (παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, μείωση επιτοκίων, επαναγορά ομολόγων), για τα οποία πάντως διεκδικεί την πατρότητα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξαπέλυσε φραστική επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι τορπιλίζει το κλίμα συναίνεσης που είχε επιτευχθεί κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ την περασμένη Τρίτη. «Μετά τη συνάντηση και ενώ υπάρχει μια συναίνεση στα αυτονόητα (επιμήκυνση, ευρωομόλογα κλπ.), τα οποία έχουμε πει εμείς πρώτοι, την επομένη στο υπουργικό συμβούλιο υπήρξε η αναφορά στον Α. Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός έβαλε φωτιά. Για εμάς αυτό είναι αδιανόητο. Τορπιλίζει τη συναίνεση», παραπονέθηκε ο Γ. Μιχελάκης.

Τα φιλομονοπωλιακά μέτρα με τα οποία η ΝΔ επιθυμεί να εμπλουτίσει το μνημόνιο επανέφερε ο Α. Σαμαράς, μιλώντας χτες το βράδυ σε εκδήλωση επιχειρηματιών. Μεταξύ άλλων ζήτησε από την κυβέρνηση να επιστρέψει άμεσα στους ιδιώτες 4 δισ. ευρώ που αποτελούν όπως είπε ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2010, να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις, όπως και να μειωθούν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, ενώ αντιτάχθηκε στην έκτακτη εισφορά, ζητώντας «στήριξη και αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας». Ταυτόχρονα, κάλεσε τους επιχειρηματίες να σταθούν στο πλευρό της ΝΔ, λέγοντας «θέλουμε τον κόσμο των επιχειρήσεων πρωταγωνιστή»!

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος εξέφρασε την υποστήριξή του στις δηλώσεις του Ο. Ρεν στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει «αποφασιστική στροφή στις διαρθρωτικές αλλαγές το επόμενο διάστημα», καθώς και υλοποίηση του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος υπεραμύνθηκε της πρότασης Μπαρόζο - Ρομπάι για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, αδυνατώντας όμως να δώσει κάποια απάντηση στο εύλογο ερώτημα πώς γίνεται την ίδια στιγμή η ηγεσία της ΝΔ να συνεχίζει την αντιμνημονιακή ρητορική της, με δεδομένο ότι το μνημόνιο έχει ήδη ενσωματώσει τα περισσότερα από τα μέτρα του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, που συζητείται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Υπέρμαχος της συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές ανατροπές εμφανίστηκε και ο Κ. Χατζηδάκης.«Η Νέα Δημοκρατία βάζει πάνω από όλα την Ελλάδα και στηρίζει την προσπάθεια για τα ευρωομόλογα, την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου», δήλωσε (στον «Σκάι»), συμπληρώνοντας ότι «είμαστε ο δεύτερος πυλώνας του πολιτικού συστήματος» και πως «το πολιτικό σύστημα δε χρειάζεται καμία κοκορομαχία και πρέπει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ