Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΥΝΙΔΑ.-- Σε δίκη, ως ένοχος για σειρά δολοφονιών πολιτικών κρατουμένων αλλά και διαδηλωτών, αποφασίστηκε χτες να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας, κατά την περίοδο Μπεν Αλι, ο Ραφίκ Μπελχάτζ Κάσεμ, ο οποίος, ήδη, κρατείται από τις αρχές της «μεταβατικής ηγεσίας». Η παραπομπή του συγκεκριμένου αποτελούσε, επίσης, πάγιο αίτημα των διαδηλωτών.

ΡΙΑΝΤ.-- Πυρ φέρονται ν' άνοιξαν κατά εκατοντάδων διαδηλωτών, πιθανότατα σιιτών, στην πόλη Κατίφ της Σαουδικής Αραβίας, στα ανατολικά της χώρας, οι δυνάμεις καταστολής μετά τη ρητή εντολή της βασιλικής οικογένειας περί «απαγόρευσης κάθε διαμαρτυρίας». Σύμφωνα με τις υπάρχουσες, μη διασταυρωμένες, πληροφορίες υπάρχει ένας τραυματίας και άγνωστος αριθμός συλληφθέντων. Η αντίδραση της αστυνομίας ήρθε ένα 24ωρο πριν από τη σημερινή κρίσιμη μέρα, καθώς υπάρχουν εκκλήσεις για διαδηλώσεις σε όλο τον αραβικό κόσμο μετά τις προσευχές της Παρασκευής.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν, στο σεισμό 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στα νοτιοδυτικά της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, στην επαρχία Γινγκζιάνγκ. Τουλάχιστον 1.000 κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

ΤΖΟΛΟ.-- Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννιά ακόμα τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε νησί των νότιων Φιλιππίνων και αποδίδεται στην οργάνωση «Αμπού Σαγιάφ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ