Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «ευαισθησίες» των ιμπεριαλιστών...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΑ, ΤΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ από την πλευρά του ΝΑΤΟ! Συναντήθηκαν οι υπουργοί Αμυνάς του (και ο δικός μας μαζί) και αποφάσισαν πως δεν είναι δυνατόν να πνίγει στο αίμα ο Καντάφι την εξέγερση...

Ε, βέβαια, είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, τη στιγμή που μπορεί το ΝΑΤΟ να ...πνίξει στο αίμα ολόκληρη τη Λιβύη και να αποκαταστήσει μια για πάντα τα συμφέροντα των πολυεθνικών στην περιοχή;

`Η, μήπως, κανείς έχει αμφιβολία στο «πού το πάνε» και, ακόμη περισσότερο, στο «γιατί» το πάνε εκεί που το πάνε...

ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, όμως, δεν πάει πίσω από ευαισθησία. Θεωρεί αδιανόητο, π.χ., ο πρόεδρος του Συμβουλίου της, Χ. Β. Ρομπάι, να ασκείται βία εναντίον των πολιτών της Λιβύης.

Φυσικά, αντίστοιχο πρόβλημα με τους πολίτες του Ιράκ ή του Αφγανιστάν δεν υφίσταται. Εκεί δεν ασκείται καμία βία, αν εξαιρέσει κανείς ότι τους βομβαρδίζουν, ενώ βρίσκονται υπό καθεστώς στρατιωτικής κατοχής.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ότι όλοι οι προαναφερθέντες ευαίσθητοι Οργανισμοί είναι πάνω - κάτω οι ίδιοι, που θα μας σώσουν και στην οικονομία.

Με την ίδια ...ευαισθησία που ετοιμάζονται να εισβάλουν στη Λιβύη θα εισβάλουν (για μία φορά ακόμη) στο πορτοφόλι μας, στη δουλειά μας, στη σύνταξή μας, στη ζωή μας γενικώς.

Και, ξέρετε, για την εισβολή αυτή δεν απαιτείται έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ενα ...«Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» αρκεί και, φυσικά, μερικές «φιλότιμες» κυβερνήσεις, όπως αυτή που έχουμε.

Αλλωστε, αν και αυτή αποδειχθεί ανεπαρκής, ήδη έχουν διαμορφωθεί οι όροι για εναλλακτικά σχήματα με διάφορους «προθύμους» να προσδώσουν «συναινετικό», «ευρύ», ακόμη και «αριστερό» χαρακτήρα.

Το ποιοι είναι δε χρειάζεται εξηγήσεις. Γιατί όσο και να θέλουν να κρυφτούν ...φαίνονται.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ