Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραιτήθηκε και ο Γ. Σγουρός

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης παραίτησης - αποπομπής ολοκληρώθηκε χτες. Ο Γ. Σγουρός, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, αποδεχόμενος - όπως γράφει - «το προσωπικό αίτημα» του υπουργού Πολιτισμού. Παράλληλα παραιτήθηκε και από το ΔΣ της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Με την επιστολή παραίτησής του ο Γ. Σγουρός αποκαλύπτει ότι μόλις μια μέρα πριν ο υπουργός Πολιτισμού τον είχε αποκλείσει από ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της ΓΓΑ. «Αποκλείσατε τη θεσμική εκπροσώπηση του γενικού γραμματέα, γεγονός που έπληξε καίρια το θεσμό της ΓΓΑ» γράφει ο Γ. Σγουρός, ο οποίος όμως δεν παραιτήθηκε γι' αυτόν το λόγο, αλλά περίμενε να του το ζητήσει ο ίδιος ο υπουργός. Εκφράζει δε την ευχή να μην υπάρξουν άλλοι αποκλεισμοί, «αλλά να βρεθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού πέρα και πάνω από προσωπικές επιθυμίες». Τέλος, ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη τους τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Φλωρίδη και σημειώνει με νόημα ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τον ελληνικό αθλητισμό με βάση τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας...

Απαντώντας στις εναντίον του αιχμές ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε χτες ότι «εξήγησε στον κ. Σγουρό το αυτονόητο: Οτι η θέση του γενικού γραμματέα είναι θέση ιδιαίτερης εμπιστοσύνης με τον υπουργό» και γι' αυτό ζήτησε την παραίτησή του.

Ως επικρατέστερος για νέος ΓΓΑ φέρεται ο εκλεκτός του υπουργού Πολιτισμού Στ. Αγγελούδης, αλλά ακούγεται και το όνομα του Ευγ. Γιαννακόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ