Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σενάρια και διεργασίες μεταξύ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.

Η αδυναμία της αστικής τάξης και των κομμάτων της να διαχειριστούν την κρίση κυοφορεί αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα

Παρασκηνιακές διεργασίες προσέγγισης μεταξύ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., που φτάνουν μέχρι και την εκλογική συνεργασία, διοχετεύονται τις τελευταίες μέρες στον Τύπο, με τις επίσημες διαψεύσεις να κινούνται σε ήπιους τόνους. Σε κάθε περίπτωση, μπροστά στις κλιμακούμενες δυσκολίες της αστικής τάξης και των κομμάτων της να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση, οι διαρροές επιβεβαιώνουν τις κυοφορούμενες αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα, που στόχο έχουν να ενσωματώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και να την εκτονώσουν.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε χτες ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση με στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. για συνεργασία, διαψεύδοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχει «φλερτ» μεταξύ ΝΔ και του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδη. Τα ίδια δημοσιεύματα προκάλεσαν την αντίδραση του ΛΑ.Ο.Σ. και προσωπικά του Μ. Βορίδη, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «προβοκατόρικα δημοσιεύματα» και για «ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ενός πολιτικού κόμματος».

Στην ερώτηση αν υπάρχει θέμα συνεργασίας με το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη, ο Γ. Μιχελάκης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η ηγεσία της ΝΔ επιδιώκει την προσέγγιση με τον ΛΑ.Ο.Σ. «Για εμάς, η ενότητα της κεντροδεξιάς είναι στη βάση, είναι στο λαό», τόνισε. Τα σενάρια τροφοδότησε χτες ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος, μιλώντας στον ρ/σ «ΡΙΑΛ», άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της μη αυτόνομης καθόδου του ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την αυτόνομη κάθοδο του κόμματός του, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε «αυτό εξαρτάται από το πότε και πώς θα γίνουν οι εκλογές, θα πράξω ανάλογα με το τι θα ωφελεί τη χώρα εκείνη την περίοδο. Δεν έχω αγκύλωση στο να συνεργαστώ για το καλό της χώρας (...) πρέπει όλοι να δεχθούμε ότι αυτές οι εκλογές έχουν μια καταλυτική δυναμική που πρέπει να την εξετάσουμε σε βάθος, είναι άλλο να προκηρυχθούν οι εκλογές το 2012, άλλο σε 5 μήνες και άλλο να έχουμε πόλεμο».

Στο θέμα αυτό επανήλθε ο ΛΑ.Ο.Σ. αργότερα, αναφέροντας σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου: «Εάν οι εκλογές μεταφερθούν στο απώτερο μέλλον και οι οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν ένα πολιτικό περιβάλλον εκτάκτου ανάγκης, η ευθύνη του ΛΑ.Ο.Σ. επιτάσσει να εξετάσει όλες τις πιθανές προσφερόμενες λύσεις, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ