Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές συναντήσεις

O Σόλων Λέκκας από την Πηγή της Λέσβου, ένας αυθεντικά λαϊκός τραγουδιστής και χορευτής, με τη χαρακτηριστική του φωνή τραγουδά όλα τα παλιά μυτιληνιά τραγούδια με την έντονη μικρασιατική επίδραση, καθώς και αμανέδες, καρσιλαμάδες, ζεϊμπέκικα βαριά... Σήμερα, (10 μ.μ.), στη μουσική σκηνή «Αυλαία» (Αγίου Ορους 15, Βοτανικός, 2103474074), συναντά τους Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί), Κάρολο Κουκλάκη (μπουλγαρί, λαούτο), Ανδρέα Τσεκούρα (κιθάρα) και την Ειρήνη Δερέμπεη (τραγούδι, πολίτικο λαούτο) σε μια μουσική παράσταση, που ενδέχεται, λόγω των ημερών, να καταλήξει σε αποκριάτικο γλέντι.

  • Συνεχίζονται οι «Των μαγεμένων προσευχές» με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, κάθε Τετάρτη (10 μ.μ.), στη μουσική σκηνή 9/8 (Λ. Αλεξάνδρας 40, Τηλ. 210. 8235.841). Δύο ηθοποιοί, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και η Μυρσίνη Δόξα, παρουσιάζουν τραγούδια του έρωτα και της αγάπης με το δικό τους τρόπο, μαζί με τους Νίκο Κούρο (πιάνο) και Αλέξανδρο Στεφανίδη (φυσαρμόνικα). Καλεσμένοι τους, αύριο σ' αυτήν την παράσταση θα είναι η Σία Κοσκινά, η Μαριάνθη Σοντάκη, η Αναστασία Εδέν, η Αλκηστη Ραυτοπούλου (πιάνο) και ο Φώτης Μυλωνάς (κιθάρα ).
  • «Στα μονοπάτια των αστεριών», τιτλοφορείται η μουσική παράσταση, που πραγματοποιείται αύριο (2/3, 9 μ.μ.), στον «Ιανό», με γνωστά τραγούδια και πρωτότυπο υλικό, εμπνευσμένα από τη μαγεία του έναστρου ουρανού. Τραγούδι: Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού. Πιάνο: Γιώργος Λουτσέτης. Απαγγελία: Δήμος Αμπράζης. Λαϊκό παραμύθι: Αγνή Στρουμπούλη. Προλογίζουν οι αστροφυσικοί: Ιωάννης Δαγκλής (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), Ελένη Δάρα (Ακαδημία Αθηνών).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ