Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΑΤΤΙΚΗ
Διαδήλωσαν μαζί με τα παιδιά τους

Ηχηρό ήταν το μήνυμα που έστειλε και το Υπόλοιπο Αττικής. Στο Θριάσιο σε όλες τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες τα φουγάρα έμειναν σβηστά όπως ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΕΛΠΕ (και στις εγκαταστάσεις και στο εργοτάξιο επέκτασης). Εξαίρεση η ΠΥΡΚΑΛ και το ΧΑΛΥΨ όπου έγινε προσπάθεια υποβάθμισης της απεργίας συμμετέχοντας με 4ωρη στάση εργασίας. Σκληρή ήταν η μάχη της περιφρούρησης έξω από την ΕΤΕΜ του ομίλου Στασινόπουλου που έχει απολύσει το τελευταίο διάστημα πολλούς εργαζόμενους και βγάζει σε υποχρεωτικές άδειες.

Στα Μεσόγεια σε επιχειρήσεις όπως ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΖΥΜΕΣ, ΦΑΡΜΑΤΕΝ αλλά και στο εργοτάξιο στο έργο κατασκευής εμπορικών κέντρων στη περιοχή Γυαλού στα Σπάτα η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Αρτέμιδας (Λούτσα) οι μαθητές από όλα τα σχολεία κατέβηκαν σε κινητοποίηση μαζί με απεργούς γονείς τους, κάνοντας συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στο Λαύριο, οι ομάδες περιφρούρησης πέτυχαν να κλείσουν και σούπερ μάρκετ αλλά και ιδιωτικές τράπεζες, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργία στην ΕΒΟ, στη ΔΕΗ και στο δήμο. Στην πλατεία των Μεταλλωρύχων έγινε μια μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις της περιοχής και στη συνέχεια με αυτοκίνητα μετέβησαν στο μπλόκο της Κερατέας όπου έκαναν πορεία στη Λεωφόρο Λαυρίου που κατέληξε μπροστά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ