Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δύο μέτρα... δύο σταθμά

Στο τσακ δεν αθώωσε (και τυπικά) η Πειθαρχική Επιτροπή - βάσει των διατάξεων που καθιέρωσαν ΕΠΟ και ΠΑΕ... - της Super League την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν με τη λήξη του ντέρμπι. Με ψήφους 2 - 1 (μειοψήφησε ο πρόεδρος της επιτροπής, Χαρ. Κλούκινας) επέβαλε τη χαμηλότερη προβλεπόμενη ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 140.000 ευρώ. Να θυμίσουμε πως ο ΠΑΣ Γιάννινα - για επίθεση ενός οπαδού στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ - (χωρίς να είναι υπότροπος) έχει τιμωρηθεί με 2 αγωνιστικές.

Αντίθετα, στον Β. Τοροσίδη - για βιαιοπραγία (κατά του Λέτο) - επιβλήθηκε αποκλεισμός 5 αγωνιστικών (τρεις για την ενέργεια, με προσαύξηση δύο γιατί ήταν αρχηγός). Με δύο μήνες και πρόστιμο 15 χιλιάδων ευρώ έκαστος τιμωρήθηκαν οι Τ. Μητρόπουλος (γενικός αρχηγός), Π. Μαρινάκης (μασέρ). Απαντες έχουν δικαίωμα έφεσης.

Οσο για τον Ριέρα (Πανιώνιος) τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών για βιαιοπραγία σε βάρος του Π. Καφέ (ΑΕΚ).

Νωρίτερα, έγινε η εκδίκαση των υποθέσεων. Οι νομικοί εκπρόσωποι Ολυμπιακού και Πανιωνίου έκαναν το μαύρο άσπρο αλλά μόνο οι «ερυθρόλευκοι», προφανώς, τα κατάφεραν. Ούτε λίγο ούτε πολύ περιέγραψαν σαν εικονική πραγματικότητα αυτά που είδαμε, όσοι παρακολουθήσαμε τις αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα, διέψευσαν το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και μετέτρεψαν τα θύματα σε υπαίτιους.

Οι δικηγόροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησαν για «παραποίηση γεγονότων», αρνήθηκαν επεισόδια όχι μόνο ευρείας κλίμακας αλλά και εκτεταμένα, ισχυριζόμενοι πως έγινε «ένα μεμονωμένο περιστατικό». Κατηγόρησαν τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ότι «υπερέβη τα εσκαμμένα» και βασίστηκε «στις αντιολυμπιακές εφημερίδες». Ο δε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γ. Μώραλης, κατηγόρησε τους παίχτες του Παναθηναϊκού ότι «δεν βοήθησαν ώστε να μη γίνουν αυτά που έγιναν». Γιατί ναι μεν - όταν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί - «δεν ήταν υποχρεωμένοι να τρέξουν» αλλά «δεν έδειξαν και ιδιαίτερη διάθεση να φύγουν».

  • Προκλητική χαρακτηρίζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός την ποινή της μίας αγωνιστικής που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό, ενώ τονίζει την ανάγκη άμεσων αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας και θεσμικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου.
  • Για κατασκευασμένες κατηγορίες έκαναν λόγο και οι άνθρωποι του Πανιωνίου, αρνούμενοι βιαιοπραγία (πισώπλατο χτύπημα) του Ριέρα στον Καφέ. Ο «κυανέρυθρος» παίχτης ισχυρίστηκε πως «απλά τον ακούμπησα και ίσως φάνηκε ότι τον έσπρωξα», δηλώνοντας πως έχει ήσυχη τη συνείδησή του. Ο μάρτυρας υπεράσπισης, Κ. Τσολακάκης, θεωρεί ότι πρόκειται «απλώς για μια ανάρμοστη συμπεριφορά» και χαρακτήρισε μονταρισμένο το βίντεο με το σχετικό στιγμιότυπο (σ.σ. που αποτυπώνει ό,τι φάνηκε και στη ζωντανή μετάδοση). Επίσης, κατηγόρησε τον δημοσιογράφο που περιέγραφε την αναμέτρηση για «κρίσεις που δυσφημούν το άθλημα».
  • Για την Πέμπτη (3/3) κλήθηκε, από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, σε απολογία η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο πρόεδρος - μεγαλομέτοχός της, Β. Μαρινάκης, βάσει των διώξεων που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ