Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Νέκρωσαν οι χώροι δουλειάς

Χιλιάδες εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, σπουδαστές και μαθητές κατέβηκαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ

Στην Πάτρα, για μια ακόμη φορά, χιλιάδες εργαζόμενοι κατέκλυσαν την πλ. Γεωργίου σε μια ιδιαίτερα μαζική και μαχητική συγκέντρωση. Με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην κορυφή της πορείας διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων έμειναν κλειστά, στο λιμάνι της Πάτρας δε σάλπαρε ούτε ...βάρκα, στα μεγάλα εργοστάσια της πόλης δεν κουνήθηκε φύλλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ), όπου οι απεργιακές επιτροπές του ΠΑΜΕ περιφρουρούσαν τα εργοστάσια δε λειτούργησε κανένα. Η «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ», η «ΕΛΑΣ - ΚΑΝ» περιφρουρήθηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους και στη συνέχεια συντεταγμένα κατέβηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση. Το μεσημέρι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής κινητοποίησης, μια ομάδα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ ξαναπήγε στη ΒΙΠΕ και συγκεκριμένα στην «ΕΛ - ΠΑΚ» όπου υπήρξε απεργοσπασία με ευθύνη του προέδρου του σωματείου και αντιπροέδρου του ΕΚ Πάτρας κ. Μαρμούτα (ΠΑΣΚΕ). Μάλιστα, ένας απεργοσπάστης οδηγός κινήθηκε απειλητικά και προσπάθησε ανεπιτυχώς να επιτεθεί σε βάρος της απεργιακής φρουράς, κρατώντας στο χέρι του ένα «γάντζο» από τον ιμάντα του φορτηγού. Αφοπλίστηκε από τους απεργούς και λίγο αργότερα η απεργοσπασία έσπασε...

Στον Πύργο, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων, ενώ πάνω από το 90% των καταστημάτων έμειναν κλειστά. Στην Τρίπολη, από νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη συνέχεια, συντεταγμένα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην πλ. Πετρινού και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία με επικεφαλής τα τρακτέρ των αγροτών. Στην Καλαμάτα, περιφρουρήθηκε με επιτυχία η απεργία στα έργα της κατασκευαστικής κοινοπραξίας «Μορέας», σε πολυκαταστήματα, στις οικοδομές. Η απεργιακή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στιγμιότυπο από την απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα
Στιγμιότυπο από την απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα
Ανάλογες κινητοποιήσεις, με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και τα περισσότερα καταστήματα κλειστά, έγιναν σε Σπάρτη, Αργος, Κόρινθο, Αίγιο καθώς και σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ