Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΕΑ
Νέα επεισόδια με τα ΜΑΤ

Νέα επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων της περιοχής έγιναν την Τετάρτη το απόγευμα στη Λεωφόρο Λαυρίου, η οποία μετατράπηκε για μια ακόμη φορά σε πεδίο μάχης για περίπου δύο ώρες από τις ρίψεις μολότοφ και χημικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από πορεία που έκαναν κάτοικοι στη Λ. Λαυρίου λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι. Μετά τη λήξη της πορείας μια ομάδα των κατοίκων επιτέθηκε στις δυνάμεις των ΜΑΤ με μολότοφ, πέτρες και ξύλα, τους οποίους απώθησαν με ιδιαίτερα εκτεταμένη χρήση χημικών. Οπως κατήγγειλαν κάτοικοι, χρησιμοποιήθηκε εναντίον τους και η αστυνομική «αύρα», η οποία βρίσκεται στην περιοχή από την αρχή των κινητοποιήσεων. Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να τραυματιστούν τρεις κάτοικοι.

Στο μεταξύ ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο αφέθηκε χτες ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού, μετά την απολογία του στον ανακριτή για τα επεισόδια που έγιναν στην περιοχή στις αρχές Φλεβάρη. Ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται για το κακούργημα παράβασης του νόμου περί εκρηκτικών και για άλλα πλημμελήματα. Στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και κατήγγειλε ότι είναι «μεθοδευμένες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ