Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Καταφτάνει ο Ράσμουσεν για την προώθηση της «ασπίδας»

ΚΙΕΒΟ._

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, καταφτάνει αύριο Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν για να συζητήσει τα σχέδια για την πιθανή συμμετοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟικό πλέον σχέδιο «αντιπυραυλικής άμυνας» (περιλαμβάνει την ανάπτυξη πυραύλων αναχαίτισης και ραντάρ), όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας πρόσφατα σε δημοσιογράφους. Ωστόσο, η πλειοψηφία των Ουκρανών συνεχίζει να αντιτάσσεται σε μια πιθανή ένταξη της χώρας τους στην Συμμαχία, όπως προκύπτει από πρόσφατη δημοσκόπηση του περασμένου Δεκέμβρη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι τελικές λεπτομέρειες της ΝΑΤΟικής «αντιπυραυλικής ασπίδας» δεν έχουν ακόμα καταληχθεί, υποστηρίζοντας πως ούτε τρεις μήνες δεν έχουν περάσει μετά την απόφαση της ανάπτυξης του συγκεκριμένου συστήματος στο πλαίσιο της Συμμαχίας. Σημείωσε ωστόσο πως πιστεύει πως η Ουκρανία θα επωφεληθεί με την συμμετοχή της καθώς θα βελτιωθούν οι σχέσεις της με το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.

Οι διεργασίες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς, παρότι η Ρωσία έχει ουσιαστικά συμφωνήσει στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου σχεδίου, εμφανίζεται να έχει κάποιους ενδοιασμούς - στα πλαίσια των ανταγωνισμών - και ζητά ανταλλάγματα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ