Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Δρούτσα - Μπαν Γκι Μουν

Το Κυπριακό βρέθηκε χτες στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στη Νέα Υόρκη ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, στην έδρα του Οργανισμού. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την έκθεση που ετοιμάζει ο ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό και η οποία αναμένεται να δοθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μέχρι το τέλος του Φλεβάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν ακόμα το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, υπό το φως των Αμερικάνικων «παραινέσεων» για άμεσες διευθετήσεις, ώστε να ενταχθεί η γείτονα χώρα στις ιμπεριαλιστικές δομές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά και την προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει αναβαθμισμένο ρόλο στην εμπέδωση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με ανταποκρίσεις ειδησιογραφικών πρακτορείων, ο Δ. Δρούτσας κατήγγειλε την αδιαλλαξία και την στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντ. Ερογλου, λέγοντας ότι εξαιτίας της τουρκοκυπριακής πλευράς και της πολιτικής της ηγεσίας δε σημειώθηκαν όλο αυτό το διάστημα βήματα προόδου στο Κυπριακό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ