Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων

Μαθητές και κάτοικοι της Τσαριτσάνης διαδηλώνουν στην Ελασσόνα
Μαθητές και κάτοικοι της Τσαριτσάνης διαδηλώνουν στην Ελασσόνα
Πλήθος μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων βρίσκονται σε εξέλιξη απ' άκρη σ' άκρη στη Θεσσαλία, ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, που προωθεί η κυβέρνηση, κάτι που θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών. Και στους τέσσερις νομούς της περιοχής, καθημερινά, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν με καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες μορφές, διατρανώνοντας τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν τον αγώνα για να αποτρέψουν τα σχέδια καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.

Στο Νομό Λάρισας, χτες το πρωί, εκατοντάδες κάτοικοι της Τσαριτσάνης, όπου απειλούνται με κλείσιμο τα σχολεία, πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της Ελασσόνας και κατάληψη του δημαρχείου της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Ελασσόνας του ΚΚΕ καλεί σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της επαρχίας για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο και του Γυμνασίου Ζάρκου Τρικάλων έγινε χτες από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές του χωριού, με αποκλεισμό του εθνικού δρόμου Τρικάλων - Λάρισας, ενώ, όπως αποφάσισαν σε μαζική συνέλευσή τους, θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Επίσης, κάτοικοι του χωριού Φήκη πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στο Γυμνάσιο, ενώ οι μαθητές των Γυμνασίων Μεγάρχης και Μεγαλοχωρίου απέχουν από τα μαθήματά τους.

Από το συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Τρικάλων - Λαρίσης από μαθητές και κατοίκους του Ζάρκου

Eurokinissi

Από το συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Τρικάλων - Λαρίσης από μαθητές και κατοίκους του Ζάρκου
Στο Νομό Μαγνησίας, γονείς και μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Κερασιάς. Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων και άλλες κινητοποιήσεις ενάντια στις καταργήσεις - συγχωνεύσεις των σχολείων είναι και οι κάτοικοι της Ευξεινούπολης, του Πτελεού, του Αερινού κ.ά.

Στην Καρδίτσα, κάτοικοι του Αγναντερού πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο δημοτικό κατάστημα, ενώ δυναμική κινητοποίηση με αποκλεισμό του δρόμου Καρδίτσας - Λάρισας έγινε πριν λίγες μέρες στην Ιτέα. Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις βρίσκονται οι κάτοικοι κι άλλων χωριών. Να συντονίσουν τον αγώνα τους κατά των συγχωνεύσεων καλούν τις διοικήσεις των έξι δήμων του νομού οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι οποίοι σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν δραστική μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων του νομού για τις λειτουργικές δαπάνες και τις συντηρήσεις τους.

Κινητοποίηση και στο Μενίδι

Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου απαίτησαν χτες το μεσημέρι σε μια ιδιαίτερα μαζική κινητοποίηση μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς τριών λυκείων (1ο, 3ο, 5ο) και του 6ου Γυμνασίου Μενιδίου. Με πανό και συνθήματα έφτασαν από τα σχολεία τους με πορεία στην πλατεία Καράβου όπου έκαναν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του γραφείου, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συγχώνευση ή κατάργηση των συγκεκριμένων σχολείων. Μαθητές και καθηγητές όμως δήλωσαν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις θα παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και θα απαντήσουν με μαζικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ