Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Αγωνιστικά με την ΠΑΣΥ

Παραστάσεις διαμαρτυρίας χτες σε Περιφέρειες και Αντιπεριφέρειες σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Στερεά

Τα οξυμένα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών ανέδειξαν χτες οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ, πραγματοποιώντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Κι ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί.

Στην Κρήτη οι ελαιοπαραγωγοί ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ. Στα Χανιά οι αγρότες με σημαίες και πανό συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι έξω από την Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία) όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ. Λίγη ώρα αργότερα, αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥ και αγροτικών συλλόγων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση παρέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κάνοντάς του σαφές ότι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

«Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο», δήλωσε στον «Ρ» ο Γ. Κατσαρός, μέλος της Γραμματείας Χανίων της ΠΑΣΥ και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Αρμένων προσθέτοντας: «Στόχος τους είναι να διώξουν τους μικρούς παραγωγούς από τη γη τους ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο στα μεγάλα μονοπώλια των τροφίμων και αυτό, όπως επισήμανε, για να μπορούν να εκμεταλλεύονται τόσο τους φτωχούς και μικρούς αγρότες, όσο και τους καταναλωτές εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη, γιατί η κοινή δράση είναι το συμφέρον μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνο τον ανυποχώρητο αγώνα μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Στο Ηράκλειο, αγρότες της ΠΑΣΥ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης απαιτώντας να δοθεί τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να επιφέρει κέρδος, ώστε να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Η αντιπροσωπεία παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη.

Στη Λαμία ελαιοπαραγωγοί συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί έξω από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανταποκρινόμενοι στην αγωνιστική πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ, ενώ δυναμικό «παρών» έδωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελασγίας και Εχιναίων. Τον «παρών» τους στην κινητοποίηση έδωσαν και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ. Επιδόθηκε και υπόμνημα στον περιφερειάρχη. Τις επόμενες μέρες, η ΠΑΣΥ της Φθιώτιδας προετοιμάζει εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, όπου θα μοιραστεί ενημερωτική ανακοίνωση σε καταναλωτές.

Στη Μυτιλήνη ελαιοπαραγωγοί - μέλη της ΠΑΣΥ μοίρασαν χτες το πρωί ανακοινώσεις στην παραλία της πόλης, πράγμα που θα κάνουν και αύριο στην κεντρική αγορά.

Στην Πελοπόννησο οι ελαιοπαραγωγοί κινητοποιήθηκαν με την ΠΑΣΥ σε Αρκαδία, Αχαΐα και Ηλεία. Στο Αστρος Αρκαδίας, ελαιοπαραγωγοί της περιοχής προχώρησαν σε δίωρη συμβολική κατάληψη στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Στην Πάτρα, αγρότες από την Αιγιάλεια και τη Δυτική Αχαΐα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και παρέδωσαν το ψήφισμά τους στον περιφερειάρχη. Στον Πύργο, ελαιοπαραγωγοί πραγματοποίησαν εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ με την ανακοίνωση της ΠΑΣΥ για το ελαιόλαδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ