Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Νέες κινήσεις για εύκολη βίζα

Ακόμη μια «μάχη» για τη διευκόλυνση των αλλοδαπών... που έχουν λεφτά να επισκεφθούν την Ελλάδα, έδωσε χτες η ελληνική κυβέρνηση στο Μιλάνο, όπου ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και αρμόδιο Επίτροπο για θέματα τουρισμού Α. Ταγιάνι. Το θέμα της συνάντησης ήταν η «άρση εμποδίων που υφίστανται για τουρίστες, οι οποίοι δεν μπορούν να επισκεφθούν εύκολα χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ειδικότερα από Ρωσία, Κίνα και Ινδία. Ο αρμόδιος υφυπουργός πρότεινε επίσης τη διοργάνωση άτυπης συνόδου υπουργών Τουρισμού στη Ρόδο στο προσεχές διάστημα, ώστε να εξεταστούν συγκεκριμένα μέτρα, ενώ συζήτησε για το ίδιο θέμα με τον Ούγγρο ομόλογό του.

Το «άγχος» της Ελλάδας, φαίνεται πάντως ότι το έχουν και άλλες τουριστικές χώρες της ΕΕ, που λιμπίζονται το χρήμα τουριστών από χώρες των οποίων τους κατοίκους και επίδοξους επισκέπτες θεωρούσαν μέχρι χτες «απειλή» και όρθωναν σημαντικά εμπόδια απέναντί τους.

Ο Ελληνας υφυπουργός συναντήθηκε και με σημαντικούς Ιταλούς τουρ οπερέιτορς, προωθώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του τουρισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ