Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το φρικιαστικό πρόσωπο της ΕΕ

Γρηγοριάδης Κώστας

Ερχεται δήθεν να δώσει λύση στο πρόβλημα της «επισιτιστικής ασφάλειας» την στιγμή που τα μέτρα τα οποία λαμβάνει θα «βυθίσουν» στο φάσμα της πείνας ακόμη μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Στο ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο την Πέμπτη 17 Φλεβάρη αναφερόμαστε, όπου ανάμεσα σε ευχολόγια περί «στήριξης των αγροτών στις αναπτυσσόμενες χώρες» και φαιδρότητες όπως «καταπολέμηση της κερδοσκοπίας» στα τρόφιμα, κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση συγκέντρωσης του μικρού κλήρου και της παραγωγής από τα ιδιωτικά μονοπώλια του αγροτοδιατροφικού τομέα.

«Η ενασχόληση με τα βασικά γεωργικά αγαθά, πρέπει να περιορίζεται μόνο σε εκείνους τους επενδυτές που συνδέονται πραγματικά με τις αγορές γεωργικών προϊόντων», είναι η προκλητική προτροπή του ψηφίσματος προς την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών. Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, ζητά την θέσπιση περιοριστικών μέτρων προς τους μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους αναφορικά με το είδος της παραγωγής που θα ασκούν. Η παραγωγή των «βασικών» αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, πρέπει να ασκείται όχι από «αγρότες», αλλά από «επενδυτές» (δηλ. καπιταλιστές) που θα έχουν «πραγματική» πρόσβαση στις «αγορές». Στα χρηματιστήρια αγροτικών προϊόντων δηλαδή, εκεί που τα κοράκια του κεφαλαίου καθημερινά «τζογάρουν» το ψωμί του εργαζόμενου λαού, εκεί που στοιχηματίζουν στην πείνα εκατομμυρίων ανθρώπων, «ελέω» της απάνθρωπης καπιταλιστικής κερδοσκοπίας.

Ολοένα και περισσότερο, η ΕΕ των μονοπωλίων αποκαλύπτει την φρικιαστική της φύση, αποδεικνύει γιατί πρέπει να την τσακίσει η οργανωμένη μαζική λαϊκή πάλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ