Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αναδεικνύεται η ακατανίκητη δύναμη των λαών

Παρέμβαση του Γιώργου Τούσσα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική

Από τις μαζικές διαδηλώσεις του αιγυπτιακού λαού στην κεντρική πλατεία του Καΐρου
Από τις μαζικές διαδηλώσεις του αιγυπτιακού λαού στην κεντρική πλατεία του Καΐρου
Με παρέμβαση, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ χαιρέτισε τις λαϊκές εξεγέρσεις ενάντια σε βάρβαρα καθεστώτα της πλουτοκρατίας και ταυτόχρονα κατήγγειλε την παρέμβαση των ιμπεριαλιστών ΕΕ, ΗΠΑ και των συμμάχων τους, που έχουν στόχο να διαφυλάξουν την εξουσία και τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής:

«Οι λαϊκές εξεγέρσεις ενάντια στα βάρβαρα, καταπιεστικά καθεστώτα της πλουτοκρατίας στην Αίγυπτο, την Τυνησία, την Αλγερία καθώς και σε άλλες χώρες που συμμετέχουν στην "Ενωση για τη Μεσόγειο" της ΕΕ, αποδεικνύουν την ακατανίκητη δύναμη των λαών και αποκαλύπτουν ταυτόχρονα την υποκρισία των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ. Τώρα έπιασε ο πόνος την ΕΕ και τις ΗΠΑ για τις λαϊκές ελευθερίες. Τόσα χρόνια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ στήριζαν, ενίσχυαν με όλες τους τις δυνάμεις, αναβάθμισαν τις εμπορικές, οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις τους με τα βάρβαρα αυτά καθεστώτα, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, δημιουργώντας μαζική φτώχεια, εξαθλίωση των λαών, πολιτικές διώξεις, και τεράστια μεταναστευτικά κύματα οικονομικών μεταναστών και προσφύγων που υπερσυγκεντρώνονται και κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα κράτη - μέλη της ΕΕ. Ο Χ. Μουμπάρακ εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι συμπρόεδρος της "Ενωσης για τη Μεσόγειο" της ΕΕ, ενώ το κόμμα του όπως και αυτό του Μπεν Αλί στη Τυνησία αποτελούν μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Οι δηλώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ στους εξεγερμένους λαούς της περιοχής έχουν μόνο ένα στόχο: Να αποπροσανατολίσουν τη λαϊκή πάλη, να την εγκλωβίσουν σε περιορισμένα όρια και ανώδυνες αλλαγές που δε θα θίγουν την εξουσία, τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών συμμάχων της. Καταγράφουμε ότι η διακυβέρνηση της Αιγύπτου γίνεται από τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Οι λαοί δεν πρέπει να εγκλωβιστούν από τις παρεμβάσεις της ΕΕ, των ΗΠΑ και των ντόπιων συνεργατών τους σε αυτές τις χώρες.

Το ΚΚΕ καλεί τους λαούς να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ