Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρες επιθέσεις

Από το χτεσινό τυφλό μακελειό σε αγορά
Από το χτεσινό τυφλό μακελειό σε αγορά
ΚΑΜΠΟΥΛ - ΚΑΝΤΑΧΑΡ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Συνεχίζονται οι πολεμικές συγκρούσεις και οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν, ενώ το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για την αποστολή επιπλέον 740 στρατιωτών, ως εκπαιδευτών της αφγανικής αστυνομίας και του στρατού. Στις ομάδες εκπαίδευσης του αφγανικού στρατού θα συμμετάσχουν, επίσης, η Βοσνία, η Κροατία, η Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και η Σλοβενία, που ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν τη συγκρότηση κοινής αποστολής εκπαιδευτών στο Αφγανιστάν.

Χθες καμικάζι ανατινάχθηκε στο εμπορικό κέντρο της Καμπούλ, «Καμπούλ City», με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο Αφγανοί φρουροί να χάσουν τη ζωή τους, ενώ ακόμα δύο άμαχοι τραυματίστηκαν. Σε επιδρομές «Ταλιμπάν» το Σάββατο στην περιοχή της Κανταχάρ, έχασαν τη ζωή τους ακόμα 19 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 15 αστυνομικοί. Σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής, οι φερόμενοι ως «μαχητές» χρησιμοποίησαν τόσο καμικάζι όσο και διάφορα όπλα και ρουκέτες, προκειμένου να επιτεθούν στο αρχηγείο της Αστυνομίας στην Κανταχάρ, ενώ πέρα από τους νεκρούς τουλάχιστον 40 ήταν οι τραυματίες.

Την ίδια στιγμή, οι «Ταλιμπάν», με μήνυμά τους, προειδοποιούν ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα ανατραπεί από το λαό της θα είναι η εγκάθετη κυβέρνηση Καρζάι.

Στο Πακιστάν τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, καθώς το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπιασε φωτιά από άγνωστους λόγους, με την αστυνομία να ερευνά το ενδεχόμενο επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ