Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Λαίλαπα μέτρων σε βάρος της Υγείας των λαϊκών στρωμάτων

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή εν τω συνόλω του το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ξεθεμελιώνει ό,τι έχει μείνει όρθιο απ' τη Δημόσια Υγεία, υποθηκεύοντας παραπέρα το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων σε αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας υψηλού επιπέδου. Στον αντίποδα των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών των γιατρών, οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζουν την ανάγκη ο αγώνας των υγειονομικών να συνεχιστεί, να μαζικοποιηθεί και να συντονιστεί με αυτόν των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, γενικά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε χτες η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Στα περισσότερα υποκαταστήματα οι ασφαλισμένοι περίμεναν από τα χαράματα σε ουρές προκειμένου να εξεταστούν από γιατρό ή να κλείσουν ραντεβού, ενώ ήταν αδύνατο να «βγάλουν γραμμή» στο «184» για τα τηλεφωνικά ραντεβού. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος παραδεχόταν το πρόβλημα από τηλεοπτικές εκπομπές και καλούσε τους ασφαλισμένους να τηλεφωνούν στο «184» το απόγευμα και μέχρι τις 7 μ.μ, που δεν είναι οι γραμμές τόσο απασχολημένες. Η κυβέρνηση - στο όνομα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων - επέκτεινε τη δυνατότητα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ να επισκέπτονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και συνεχίζεται σαν «πιλότος» για το εμπορευματοποιημένο μοντέλο με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ.

Χωρίς θέρμανση και κρέας νοσοκομείο του ΙΚΑ

Χωρίς πετρέλαιο και θέρμανση έμεινε την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή το 1ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ στα Μελίσσια, ενώ για σχεδόν δυο βδομάδες το νοσοκομείο δεν έχει κρέας. Το πρόβλημα με τη θέρμανση ήταν ιδιαίτερα έντονο στους θαλάμους που δεν υπάρχει air condition. Σύμφωνα με τον διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου, η εταιρεία προμήθευσε με πετρέλαιο το νοσοκομείο χτες. Την τροφοδοσία του νοσοκομείου με πετρέλαιο έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, κάποια παρτίδα πετρελαίου δεν πληρώθηκε και η εταιρεία σταμάτησε την τροφοδοσία του νοσοκομείου. Γενικά το τελευταίο διάστημα προκύπτουν συχνά κενά και ελλείψεις σε τρόφιμα ή ιατρικά υλικά που δεν περιλαμβάνονται στους κεντρικούς διαγωνισμούς (εξωσυμβατικά). Η διοίκηση του ΙΚΑ έχει αλλάξει το σύστημα προμηθειών και για κάθε προμήθεια απαιτείται έγκριση απ' τα κεντρικά του, ενώ τα προβλήματα προκύπτουν και από τη γενικότερη πολιτική των περικοπών στην Υγεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν εξετάζονται γιατί δεν έχουν να πληρώσουν(2011-06-04 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ(2011-03-02 00:00:00.0)
«Οδύσσεια» και χαράτσι για τα φάρμακα(2004-04-03 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας και 48ωρη απεργία(2003-11-28 00:00:00.0)
Αγριες περικοπές και χυδαία εμπορευματοποίηση(2003-04-18 00:00:00.0)
Εκσυγχρονισμός σε φόντο ...εμπορευματοποίησης(2002-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ