Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
«Να συνεχίσετε να χτίζετε το μέλλον σας»

Καταφθάνουν τα πρώτα μηνύματα αλληλεγγύης προς το ΠΑΜΕ από όλο τον κόσμο, ενόψει της απεργίας στις 23 Φλεβάρη

Τα πρώτα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το ΠΑΜΕ, μπροστά στην απεργία στις 23 Φλεβάρη, έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται από όλο τον κόσμο.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Μεταφορές (Μετρό και Λεωφορεία) της Νέας Υόρκης, σημειώνει πως «χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, στη γενική απεργία σας για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και των συνθηκών διαβίωσης». Σημειώνει δε, πως οι ενέργειες του ΠΑΜΕ, στηρίζονται από όλο τον κόσμο. «Δεν προκαλέσαμε εμείς την κρίση αλλά οι δισεκατομμυριούχοι - Προσπαθούν να πληρώσουμε εμείς για αυτούς. Στεκόμαστε σαν "ένα" εδώ και παντού στον κόσμο».

Μήνυμα αλληλεγγύης απέστειλε η Γενική Ενωση Συνδικάτων της Ινδίας, όπου, αφού εκφράζεται η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και το λαό της Αιγύπτου, της Τυνησίας, του Μαρόκου, της Υεμένης που έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στους καταπιεστές, στη συνέχεια, εκφράζει «την αλληλεγγύη στην απεργία που κήρυξε το ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη, ενάντια στα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα αφαίμαξης. Εχετε δίκιο στην εκτίμηση για το ρόλο των σοσιαλδημοκρατών που δουλεύουν κατά των συμφερόντων της εργατικής τάξης και βοηθούν τους εκμεταλλευτές της εργατικής τάξης να εκμεταλλεύονται ακόμη περισσότερο. Είναι ανάγκη να παλέψουμε τους σοσιαλδημοκράτες να ξεσκεπαστούν και να νικηθούν». Επιπλέον, ενημερώνουν πως οι εργαζόμενοι της Ινδίας, την ίδια μέρα, 23 Φλεβάρη, με επικεφαλής την Ενωση Συνδικάτων, πραγματοποιούν μαζική πορεία μπροστά στο Κοινοβούλια της χώρας «ενάντια στις αυξήσεις τιμών ρυζιού, εργασιακά, για τη δυστυχία, μιζέρια που υφίσταται ο λαός αυτής της χώρας».

Η Γενική Ενωση Εργατών και Αγροτών Γουιάνας, με επιστολή του προέδρου της, επισημαίνει: «Σας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στον αγώνα και στο ΠΑΜΕ για την απεργία στις 23 Φλεβάρη, που σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις παλεύετε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης που με σκληρούς, αιματηρούς αγώνες και θυσίες είχαν κατακτηθεί. Ο καπιταλισμός θα προσπαθήσει να πάρει πολλά από τους εργαζόμενους, βυθιζόμενος στην παρούσα κρίση. Η αντίσταση της εργατικής τάξης και των συμμάχων τους, ο αγώνας της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, είναι φυσικό και απαραίτητο και πρέπει να καθοδηγείται από μια ηγεσία που είναι με το λαό».

Ξεχωριστό, όμως, είναι το μήνυμα από την Ισπανία, με υπογραφή «ένας νέος που δεν έχει μέλλον και το μόνο που του μένει είναι ο αγώνας». Εκεί αναφέρει: «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είσαστε ένα παράδειγμα ενότητας, αλληλεγγύης και κατανόησης μιας και ήδη έχετε καταλάβει ποια είναι η κατάσταση και είσαστε ικανοί να οργανωθείτε για να υπερασπιστείτε αυτά που είναι δικά σας. Τι κρίμα που δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την Ισπανία, αλλά πρέπει να συνεχίσετε να χτίζετε το μέλλον σας και να δείξετε στην κυβέρνησή σας και στην Ευρωπαϊκή Καπιταλιστική Ενωση, ότι δεν πρόκειται να σκύψετε το κεφάλι, ότι θα συνεχίσετε να αγωνίζεστε και ότι είσαστε σε θέση να προβάλλεται μια άλλη λύση σε αυτό το απάνθρωπο σύστημα. Είστε ένα παράδειγμα προς μίμηση, είσαστε η ελπίδα πολλών ανθρώπων που πιστεύουν σε ένα άλλο κοινωνικό σύστημα πιο δίκαιο, είσαστε το έναυσμα που χρειαζόμαστε εδώ για να αναζωπυρώσει την ελπίδα και τον αγώνα του λαού μου και σε όλη την Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ