Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ «ΚΑΝΑΚΙ»
Η πλειοψηφία του σωματείου δεν αντιπαλεύει τα αντεργατικά μέτρα

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 23 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εργοστασιακή Επιτροπή της εταιρείας τροφίμων «ΚΑΝΑΚΙ». Επιπρόσθετα, η Εργοστασιακή Επιτροπή, καταγγέλλει «την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Σωματείου του "ΚΑΝΑΚΙ"».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εργοδοτική - συμβιβασμένη πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων, «μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης και των αντεργατικών μέτρων που παίρνονται από την κυβέρνηση, αρνείται να πάρει απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία στις 23 Φλεβάρη, δεν καλεί σε Γενική Συνέλευση για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία για μέτρα που παίρνονται και που τους καταδικάζουν στη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους». Η εταιρεία ανήκει στον όμιλο Φιλίππου, όμως το σωματείο, δεν ενημερώνει για τη συντονισμένη εργοδοτική επίθεση, τις απολύσεις στη «ΦΑΓΕ» και στην «ΕΒΓΑ» (που επίσης ανήκουν στον όμιλο) τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις κλπ.

Ταυτόχρονα, η συμβιβασμένη πλειοψηφία του σωματείου «δε λαμβάνει υπόψη τη γνώμη των εργαζομένων παρά μόνο το συμφέρον του εργοδότη με φτηνές δικαιολογίες όπως "τώρα έχουμε δουλειά" ή "όταν εφαρμοστούν εδώ, θα κάνουμε απεργία"». Κι η Επιτροπή καταλήγει: «Φτάνει πια η κοροϊδία. Αυτή η πλειοψηφία του Σωματείου δε μπορεί και δε θέλει να οργανώσει καμιά δράση ενάντια στα όποια αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ