Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βλάβη στο «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ»

Ταλαιπωρία περίμενε χτες τους 101 επιβάτες του 37χρονου και υποσυντήρητου όπως αποδείχτηκε, ακτοπλοϊκού πλοίου «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» της εταιρίας HSW, με 34 ναυτεργάτες πλήρωμα, όταν χάλασε η δεξιά κύρια μηχανή του εν πλω. Η βλάβη παρουσιάστηκε μετά τον απόπλου του στις 9 το πρωί από το λιμάνι του Βόλου για Σκιάθο - Σκόπελο - Αλόννησο, με 101 επιβάτες και 34 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα και με τις προσπάθειες του πληρώματος, στο λιμάνι του Βόλου στις 11.15, όπου μετά από επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε θραύση εμβόλου και χιτωνίου της δεξιάς κύριας μηχανής. Από την αρμόδια υπηρεσία απαγορεύθηκε η συνέχιση των πλόων του μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Οι επιβάτες του πλοίου, τελικά μετά από περίπου πέντε ώρες καθυστέρηση προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το καταμαράν «ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 5». Ενώ καθορίστηκε για χτες έκτακτο δρομολόγιο του υδροπτέρυγου «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ 15» από Βόρειες Σποράδες προς Βόλο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ