Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

Την εμπιστοσύνη με την οποία όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι περιβάλλουν τις ταξικές δυνάμεις σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης και συνεχιζόμενης και σκληρής επίθεσης στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα, αναγνωρίζοντας την πρωτοπόρα δράση τους για τη συσπείρωση δυνάμεων απέναντι στην κυρίαρχη αντεργατική πολιτική, επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα των εκλογών στο 30ό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αρτας.

Παρά την απώλεια 43 αντιπροσώπων σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο, οι δυνάμεις της «Ταξικής Ενότητας Εργαζομένων» επανεκλέχθηκαν σε πρώτη δύναμη με αυτοδυναμία, αυξάνοντας τις έδρες της στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 69 ψηφισάντων (1 άκυρο) η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων» έλαβε 61 ψήφους (από 66) και εκλέγει 10 αντιπροσώπους στην 11μελή διοίκηση (από 7).

Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ σημείωσε σημαντική πτώση σε ψήφους και έδρες, καθώς έλαβε 6 ψήφους (από 30) και στη νέα διοίκηση εκλέγει 1 εκπρόσωπο (από 3). 1 ψήφο (από 3) έλαβε η Ταξική Πορεία (ΝΑΡ) που δεν εκλέγει κανένα εκπρόσωπο, ενώ οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» δεν κατέβασαν ψηφοδέλτιο.

Το παραπάνω θετικό για την οργάνωση, τη συνέχιση και κλιμάκωση του ταξικού αγώνα αποτέλεσμα αποτυπώνει, μεταξύ άλλων, ότι αναπτύσσονται ισχυρές αντιστάσεις, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη στην υπονομευτική για τα συμφέροντα της τάξης τους τακτική του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Πατάει γερά στην πλούσια και πολύμορφη δράση που ανέπτυξε όλο το προηγούμενο διάστημα το Εργατικό Κέντρο Αρτας ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική με οδηγό το πλαίσιο και τη γραμμή του ΠΑΜΕ που αποτυπώθηκε και στην ομόφωνη σχεδόν υπερψήφιση (1 κατά) του απολογισμού δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ