Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παρέμβαση αθλητικού εισαγγελέα για δημοσίευμα

Ο αθλητικός εισαγγελέας Κ. Σιμιτζόγλου, με χτεσινή παρέμβασή του, κάλεσε τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Γαύρος» για δημοσίευμα σε βάρος του γγ Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξή, τον οποίο αποκαλεί ανάμεσα σε άλλα «εμπαθή, άσχετο και επικίνδυνο». Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν υπάρχει παράβαση βάσει του αθλητικού νόμου και αν το δημοσίευμα μπορεί να προκαλέσει επεισόδια στα γήπεδα.

Από την πλευρά του ο γγΑ, σε δήλωσή του, αναφέρει: «Πληροφορήθηκα ότι διατάχθηκε από τον Αθλητικό Εισαγγελέα προκαταρκτική εξέταση για δημοσιεύματα της εφημερίδας "Γαύρος" που περιέχουν χαρακτηρισμούς εναντίον μου.

Προς άρση οποιασδήποτε παρερμηνείας οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:

1. Ουδέποτε υπέβαλα έγκληση, μήνυση ή αναφορά για το θέμα αυτό κατά της ως άνω εφημερίδας ή οποιασδήποτε άλλης εφημερίδας.

2. Ουδέποτε ζήτησα προφορικά, άμεσα ή έμμεσα από την Εισαγγελική Αρχή να παρέμβει για το θέμα αυτό. Η ενέργεια του κ. Αθλητικού Εισαγγελέα είναι αυτεπάγγελτη και προϊόν της δικής του κυριαρχικής εκτίμησης των σχετικών δημοσιευμάτων.

3. Αποτελεί για μένα πάγια θέση αρχής ότι ο δημόσιος λειτουργός οφείλει να εκτίθεται σε κριτική ακόμα και όταν αυτή είναι δριμεία, επιθετική ή και κακόβουλη.

4. Το θέμα της άμεσης ή έμμεσης πυροδότησης της βίας από τον οπαδικό Τύπο είναι βεβαίως θέμα διαχρονικά υπαρκτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως με δεοντολογικούς κανόνες των δημοσιογραφικών επαγγελματικών ενώσεων.

Για το ζήτημα αυτό η ΓΓΑ έχει ήδη αναπτύξει διάλογο με τον ΠΣΑΤ σε ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ