Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παρέμβαση για την καθαίρεση στελέχους του ΠΑΜΕ

Μέρος μιας συνολικής επίθεσης ενάντια στο ΠΑΜΕ που έχει σχεδιαστεί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης και εξαπολύθηκε από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΚΕ, αποτελεί η καθαίρεση του Στέργιου Κλιγκόπουλου, στελέχους του ΠΑΜΕ, από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης. Αυτό σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ.

Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚ Κατερίνης καθαίρεσε τον Σ. Κλιγκόπουλο, με το πρόσχημα ότι άλλαξε επάγγελμα, μετά από πολλούς μήνες ανεργίας. Ηταν οικοδόμος και προσλήφθηκε στη ΔΕΥΑΚ ως οδηγός - τεχνίτης με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Μάλιστα, το ΕΚ Κατερίνης επιχειρεί να δικαιολογήσει την πράξη του με μια ανακοίνωση, μέσα από την οποία προσπαθεί να παρουσιασθεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων εργαζομένων και εγγυητής της ενότητας της εργατικής τάξης της Πιερίας.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι μοναδικός στόχος τους είναι το ΠΑΜΕ, η πολιτική και η δράση του: Γιατί αποκαλύπτουν τον επικίνδυνο και ζημιογόνο ρόλο της ΓΣΕΕ και των τοπικών εκπροσώπων της για την εργατική τάξη της περιοχής και της χώρας μας. Γιατί αποκαλύπτουν την πολιτική της κυβέρνησής τους, του ΣΕΒ, της ΕΕ. Γιατί προσπαθούν να οργανώσουν τους εργαζόμενους και την πάλη τους ενάντια στο αντιδραστικό μέτωπο και την αντεργατική πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΕΒ - ΕΕ.

Η καθαίρεση του στελέχους του ΠΑΜΕ από το ΔΣ του ΕΚΚ επιβεβαίωσε ότι ο μόνος τους αντίπαλος είναι το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και τα στελέχη του.

Είναι συνέπεια της απαράδεκτης στάσης της ΠΑΣΚΕ σε προβλήματα των εργαζομένων της Κατερίνης: Με γραπτή συμφωνία του Σωματείου Επισιτισμού Πιερίας, πρόεδρος του οποίου είναι ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, πέρασε η εκ περιτροπή εργασία στα «OLYMPUS PLAZA». «Συμβουλέψανε» μέλος της Διοίκησης του ΕΚΚ, που εργάζεται στην ΒΙΟΡΟΛ να υπογράψουν εκ περιτροπής εργασίας «γιατί είναι νόμος και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα...». Απέρριψαν πρόταση του ΠΑΜΕ, προς το ΕΚΚ για 24ωρη απεργία και μπλοκάρισμα όλων των Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ για να πάρει πίσω τις απολύσεις η εταιρεία. Το Σωματείο Οικοδόμων Κατερίνης, με πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ, ήταν απεργοσπάστης σε πανελλαδική απεργία, για την ανεργία, το Ασφαλιστικό κ.λπ., που κήρυξε η Ομοσπονδία των Οικοδόμων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, να ορθώσουν ανάστημα στην πολιτική που τους βασανίζει, να εγκαταλείψουν τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΚ. Να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ, να πορευτούν μαζί του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ