Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΗ
Εκκωφαντική διαστρέβλωση

Λαθροχειρία σε βάρος του ΚΚΕ επιχείρησαν για μια ακόμη φορά χτες τα αστικά ΜΜΕ, με πρωτοπόρο το «Μέγκα». Στο ρεπορτάζ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Υγεία και τη συζήτηση στη Βουλή, ισχυρίζονταν στο βραδινό δελτίο ειδήσεων ότι το ΚΚΕ «άφησε αιχμές σε βάρος των γιατρών», τσουβαλιάζοντας το Κόμμα με τον ΛΑ.Ο.Σ. και την κυβέρνηση, σχετικά με τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο. Την ίδια αντιΚΚΕ προπαγάνδα αναπαρήγαγαν χτες αριστεριστές και τροτσκιστές συνδικαλιστές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, φέρνοντας την πραγματικότητα στα μέτρα που τους βολεύει. Αφήνουμε κατά μέρος το γεγονός ότι το «Μέγκα» και οι άλλοι αποσιώπησαν εντελώς όλα τα ζητήματα ουσίας που έθεσε με την τοποθέτησή της στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ασκώντας πολιτική κριτική σε ένα από τα πιο αντιδραστικά νομοσχέδια των τελευταίων χρόνων. Στην πρεμούρα του να συκοφαντήσει το ΚΚΕ, το «Μέγκα» έφτασε στο σημείο να αντιστρέψει την πραγματικότητα του ίδιου του βίντεο που έπαιξε αμέσως μετά στο δελτίο, από την παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή. Εκεί, η Αλέκα Παπαρήγα ακούστηκε ξεκάθαρα να λέει τα εξής μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στον υπουργό: «Δε συναντήσατε καμία ουσιαστική δυσκολία. Γιατί; Γιατί απέναντί σας είχατε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, βασικά ενός μόνο κλάδου - γιατί οι άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, απουσίαζαν - των γιατρών, οι οποίες όντως παλεύουν συντεχνιακά και παλεύουν για την επιβίωση και τους καλούς μισθούς ενός μέρους των γιατρών».

Είναι φανερό ότι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δεν άφησε καμιά αιχμή για τους γιατρούς, όπως ισχυρίζεται το «Μέγκα», αλλά αντίθετα, άσκησε από το βήμα της Βουλής την ίδια κριτική που το Κόμμα ασκεί δημόσια τόσα χρόνια για τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Σ' αυτές απέδωσε τη συντεχνιακή λογική, που δε συμβάλλει στην ανάπτυξη κινήματος παλλαϊκό για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που έχουν αναλάβει εργολαβικά να στριμώξουν τους δίκαιους εργατικούς αγώνες σε αιτήματα και στόχους πάλης βολικούς για την εκάστοτε κυβέρνηση, μακριά και ενάντια στα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών και του λαού, που ταλαιπωρούνται από το σημερινό χάλι στην Υγεία.

Είπε και άλλα στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα, τα οποία το «Μέγκα» έκρυψε από τους τηλεθεατές του, καταγράφονται όμως στην ομιλία της που δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη ο «Ριζοσπάστης». Στο σχετικό απόσπασμα σημειώνεται: «Να είστε, όμως, βέβαιοι για το εξής: (...) τα επόμενα χρόνια θα ζήσετε τον πραγματικό αντίπαλο: Τον εργάτη, τον υπάλληλο, το μισθωτό, το συνταξιούχο, το μικροεπαγγελματία, το φτωχό αγρότη, ένα μεγάλο μέρος των γιατρών που θα περιπέσουν σε μισθούς κυριολεκτικά πείνας, θα νιώσετε τον πόλεμο του υγειονομικού προσωπικού, που τώρα έχει χαθεί πίσω από τις περίφημες διεκδικήσεις των διάφορων ηγεσιών των ιατρικών συλλόγων. Θα νιώσετε έναν πόλεμο που θα είναι αλύπητος».

Είναι φανερό ότι το ΚΚΕ κάθε άλλο παρά αφήνει αιχμές για τους γιατρούς, αλλά αντίθετα ξεκαθαρίζει ότι οι ίδιοι αργά ή γρήγορα θα κηρύξουν πόλεμο στην κυβέρνηση, μαζί με όλο τον λαό, ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Τα ξέρει αυτά το «Μέγκα» και τα άλλα αστικά ΜΜΕ. Αλλά είναι τέτοια η αγωνία τους να χτυπήσουν το ΚΚΕ και να αποκρύψουν την ουσία των όσων λέει, που δε διστάζουν να διαστρεβλώσουν προκλητικά και πέρα από κάθε δεοντολογία τις θέσεις του.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ