Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απειλεί για να επιβάλει υπακοή στην πολιτική της

Κανόνας στην κυβερνητική προπαγάνδα η συκοφάντηση όποιου αντιστέκεται στις ανατροπές που προωθεί

Κλιμακώνει η κυβέρνηση την επίθεση σε όποιον αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική της με συκοφάντηση των αγώνων και απειλές. Διαφημίζοντας τις φιλομονοπωλιακές ανατροπές που προωθούνται στην Υγεία και στις συγκοινωνίες, ο Γ. Πεταλωτής έκανε ξανά χτες λόγο για «συντεχνίες που ξεβολεύονται» και παρουσίασε τις απεργίες είναι σαν έργο «όσων επενδύουν στη δημιουργία αναστάτωσης και χαοτικών καταστάσεων».

Για να δημιουργήσει μάλιστα εντυπώσεις, ισχυρίστηκε αυθαίρετα και προκλητικά ότι απέναντι στους απεργούς «είναι όλη η ελληνική κοινωνία, το κοινωνικό σύνολο που βλέπει επιτέλους με κόπο και με αγώνα κάτι να αλλάζει». Ο Γ. Πεταλωτής βάφτισε «προστασία του δημοσίου συμφέροντος» τις απειλές για καταστολή και την κυβερνητική προσπάθεια να καλλιεργήσει κλίμα «κοινωνικού αυτοματισμού», ενώ προσπάθησε να απαξιώσει ειδικά τις κινητοποιήσεις των αγροτών, λέγοντας συκοφαντικά ότι «έχουν ιδιαίτερο κομματικό χαρακτήρα».

Στο ίδιο πνεύμα, χαρακτήρισε και αυτός «τζαμπατζήδες» όσους δεν πληρώνουν τα διόδια και τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς και προκλητικά προσπάθησε να παρουσιάσει την κυβέρνηση σαν πολέμιο των εργολάβων που λυμαίνονται τους δρόμους, λέγοντας: «Εμείς ερχόμαστε και βάζουμε τέρμα σε ασυδοσίες (...) επαναδιαπραγματευόμαστε τις συνθήκες και τις συμβάσεις που υπέγραψε το 2007 η ΝΔ για τα διόδια, έτσι ώστε να μειωθούν σε πολύ σημαντικό βαθμό».

Δείχνοντας ωστόσο ότι ο φόβος της κυβέρνησης είναι η συλλογική και οργανωμένη ανυπακοή στην πολιτική της, ο Γ. Πεταλωτής είπε: «Αλίμονο αν φτάσουμε (...) στο ότι δεν πληρώνω και σε ανυπακοή. Εκεί έχουμε να κάνουμε με την κατάρρευση ενός ολόκληρου πλέον κοινωνικού συστήματος».

Κατά τα άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «προνόμια» τα ποσά που πετσόκοψε η κυβέρνηση από το πενιχρό εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων και ανέξοδα υποσχέθηκε ψίχουλα για την προστασία πλατιών λαϊκών στρωμάτων από την απόλυτη εξαθλίωση, λέγοντας ότι «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και ένα δίχτυ προστασίας σε κοινωνικό επίπεδο για τους Ελληνες πολίτες οι οποίοι είναι αδύναμοι και έχουν προβλήματα».

Προσπαθώντας τέλος να καλλιεργήσει την αυταπάτη ότι τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι μόνιμα και στρατηγικού χαρακτήρα και προκειμένου να υφαρπάξει την ανοχή των εργαζόμενων και του λαού, ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι «προσπαθούμε να ενισχύσουμε και να αποκαταστήσουμε το εισόδημα των εργαζομένων, εφόσον και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν (...) τηρώντας απαρέγκλιτα τους στόχους μας (...) σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσουν να αποκατασταθούν οι απολαβές των Ελλήνων πολιτών, με τρόπο όμως που θα είναι ξεκάθαρος, κοινωνικά δίκαιος και εξορθολογισμένος».

Συνεδριάζει το Υπουργικό

Τρία νομοσχέδια που υλοποιούν πλευρές της στρατηγικής του μνημονίου συζητούνται στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τα πρότυπα πειραματικά σχολεία και την ίδρυση ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών για το νέο σύστημα ανάθεσης και εκτέλεσης συμβάσεων μελετών και δημοσίων έργων, καθώς και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Μεσίτες αστικών συμβάσεων σχετικών με ακίνητα και λοιπές διατάξεις».

Επίσης στη συνεδρίαση θα επικυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την «αναστολή των πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα και άλλους πιστωτές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ