Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ 2010 - ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΗ
Αναμενόμενη τραγωδία με ευθύνη των αρμοδίων

Συγκλονιστικά στοιχεία, που αφορούν τους λόγους για τους οποίους πριν από ένα χρόνο ακριβώς οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Βανκούβερ σημαδεύτηκαν από μια τραγωδία που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Γεωργιανού αθλητή του λουντζ Νοντάρ Κουμαριτσασβίλι, λίγες ώρες πριν από την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η εφημερίδα «New York Times» έφερε στην κατοχή της e-mails του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Τζον Φέρλονγκ, με τέσσερις διευθυντές του «Βανκούβερ 2010», που αφορούσαν την επικινδυνότητα της ολυμπιακής πίστας του λουτζ στο Γουίστλερ. Η επικοινωνία των δύο ανδρών είχε γίνει σχεδόν ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων: Τον Μάρτη του 2009!

Ο Φέρλονγκ εξέφρασε τους φόβους του ότι ένας αθλητής μπορεί «να τραυματιστεί σοβαρά ή να γίνει κάτι χειρότερο. Νομίζω ότι κάποιος μπορεί να μας κατηγορήσει ότι μας προειδοποίησαν και δεν κάναμε κάτι. Νομίζω ότι το νομικό τμήμα πρέπει να το δει».

Σημειώνεται ότι η οργανωτική επιτροπή των αγώνων που είχε δεχτεί αρκετές επικρίσεις μετά την τραγωδία, εξαιτίας του γεγονότος ότι για λόγους κερδών και διαφήμισης ήθελε να υπάρχουν ρεκόρ στο συγκεκριμένο άθλημα είχε ρίξει από την πλευρά της την ευθύνη για την κατάσταση της πίστας στην παγκόσμια ομοσπονδία του λουτζ και του μπόμπσλεϊ.

Ολα αυτά έγιναν γνωστά, αφότου στα χέρια του Φέρλονγκ βρέθηκε ένα e-mail του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Γιόσεφ Φεντ προς τον κατασκευαστή της πίστας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Βανκούβερ, Τιμ Γκάιντα το e-mail του Βεντ προς τον κατασκευαστή εστάλη ώστε «να εξασφαλίσει ότι η πίστα που θα κατασκεύαζε στο Σότσι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 δε θα ήταν το ίδιο γρήγορη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τον «πάγωσε» στο... -20(3/12/2021)
Πρεμιέρα στη... σκιά του υψηλού προϋπολογισμού(12/2/2010)
Εξηγήσεις από Σγουρό(20/11/2003)
ΑΤΙΤΛΟ(7/11/2003)
«Ψάχνουν» το κόστος για τις Ολυμπιακές προσαρμογές(11/12/2002)
ΑΤΙΤΛΟ(14/2/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org