Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αλληλεγγύη στους λαούς του αραβικού κόσμου

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σημειώνει πως «παρακολουθεί από κοντά τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά αραβικές χώρες. Κινητοποιήσεις που έχουν σαν αφετηρία την άθλια οικονομική κατάσταση, την έλλειψη πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών, την καταστολή κάθε αντίθετης άποψης για την πλειοψηφία του λαού στις χώρες αυτές.

Οι κινητοποιήσεις αυτές σε χώρες όπως η Αίγυπτος παίρνουν τις διαστάσεις εξέγερσης, ανατρέπουν αντιδραστικές κυβερνήσεις δεκαετιών, όπως στην Τυνησία, κατεβάζουν στο δρόμο χιλιάδες λαού, όπως σε Αλγερία, Ιορδανία, Υεμένη, Συρία, σε πόλεις του Σουδάν, στο Μαρόκο, ακόμα και στη Σαουδική Αραβία.

Οι περισσότερες από αυτές τις κυβερνήσεις μέχρι χτες για τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελούσαν υπόδειγμα δημοκρατίας και σταθερότητας, όντας ο καλύτερος σύμμαχός τους για τα σχέδιά τους στην περιοχή. Σήμερα σπεύδουν να τις εγκαταλείψουν και να τις αντικαταστήσουν με άλλες, εξίσου πειθήνιες και πρόθυμες να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους στην πλούσια αυτή περιοχή του κόσμου».

Καταλήγοντας η ΕΕΔΔΑ «καλεί τον ελληνικό λαό να σταθεί στο πλάι των λαών που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι τις τύχες της χώρας τους, για ανθρώπινες συνθήκες ζωής, για πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες, χωρίς ξένες επεμβάσεις, απ' οπουδήποτε κι αν προέρχονται».

  • Την αλληλεγγύη του στον αιγυπτιακό λαό εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού, που ενέκρινε ψήφισμα μετά από πρόταση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ. Επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ηλείας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ