Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΟΜΙΛΟΣ «ALUMIL»
Στο δρόμο πάνω από 40 εργαζόμενοι

Σε 42 απολύσεις απολύσεις εργαζομένων από το εργοστάσιο του ομίλου στην Ξάνθη προχώρησε η «ALUMIL», κλιμακώνοντας την αντεργατική επίθεση που ξεκίνησε εδώ και περίπου δύο χρόνια με την γενικευμένη εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας. Στο εργοστάσιο της Ξάνθης απασχολεί περίπου 140 εργαζόμενους και μέσα σε ένα μήνα απέλυσε ήδη τους 42. Ηδη μέσα στο 2010 ξεκίνησε η διαδικασία συγχώνευσης της «ALUNEF» με τη μητρική «ALUMIL» δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον όμιλο να κάνει απολύσεις με βάση το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου. Χτες με παρέμβαση της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ έγινε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η απόγνωση, η οργή, που αισθάνεται κάθε εργαζόμενος, γι' αυτή την κατάσταση, πρέπει να μετατραπεί σε αντεπίθεση, συσπείρωση στην ταξική γραμμή του ΠΑΜΕ ώστε να ανατραπεί κάθε διάθεση, κάθε προσπάθεια των μεγαλοεργοδοτών και των μονοπωλίων να εφαρμόσουν αυτή την κατάπτυστη νομοθεσία, την οποία πρέπει να καταργήσουμε στην πράξη, εμείς οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους στην ALUMIL, αλλά και γενικά, να δώσουμε απάντηση με μαχητικές κινητοποιήσεις, για ανάκληση των απολύσεων.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης να κηρύξει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση καλύπτοντας συνδικαλιστικά τους εργαζόμενους του εργοστασίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ