Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Αρνήθηκε να πάρει θέση για τις αυξήσεις στα τροφεία

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη κινητοποίηση γονιών και εργαζομένων στο Χαϊδάρι
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη κινητοποίηση γονιών και εργαζομένων στο Χαϊδάρι
Σε ποιους πραγματικά λογοδοτεί απέδειξε προχθές η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοτική αρχή - μετά από αίτημα γονέων, μαζικών φορέων και κατοίκων της περιοχής - οι οποίοι βρέθηκαν στη συνεδρίαση κι απαίτησαν από τις παρατάξεις να τοποθετηθούν για τις υπέρογκες αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών - αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι γονείς, μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι και κάτοικοι του Χαϊδαρίου, αντιστέκονται στην απόφαση του δήμου να αυξήσει - έως και 267% - τα τροφεία των παιδικών σταθμών, αναγκάζοντας τους γονείς να πληρώνουν τροφεία από 65 έως 250 ευρώ κάθε μήνα.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η διοίκηση του δήμου έφτασε στο σημείο να αποκλείσει τους μαζικούς φορείς οι οποίοι θέλησαν να τοποθετηθούν αλλά και να καταθέσουν ψήφισμά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοτική αρχή και οι λοιπές παρατάξεις - πλην των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που επέμεναν να τεθεί το θέμα προς συζήτηση - κατά πλειοψηφία αποφάσισαν να μην επιτραπεί καμία συζήτηση για το θέμα.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, γονείς, μαζικοί φορείς, κάτοικοί - μαζί και οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποχώρησαν από την αίθουσα διατρανώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ