Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπονομεύουν τους αγώνες

Τη μετατροπή της 24ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει για τις 10 του Φλεβάρη σε 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) αποφάσισαν ομόφωνα οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Πρωτοβουλία Υγειονομικών (στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ) στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η απόφαση πάρθηκε ενώ είναι υπό ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο για την Υγεία, με το σκεπτικό της Πρωτοβουλίας Υγειονομικών... να μην υπονομευτεί η απεργία στις 23 του Φλεβάρη. Πρόκειται για ξεκάθαρη υπονόμευση των αγώνων, που αποκαλύπτει για άλλη μια φορά το ρόλο των δυνάμεων του ΣΥΝ στο συνδικαλιστικό κίνημα και των υγειονομικών, ενώ εκφράζεται και με αυτό τον τρόπο η ουσιαστική συμφωνία αυτών των παρατάξεων στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία.

Στη συνεδρίαση καταψηφίστηκε η πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών (ΑΣΥ - συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) για 24ωρη απεργία στις 10 του Φλεβάρη, με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, καταλήψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, μαζί με τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα και τους λαϊκούς μαζικούς φορείς για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, με κατάργηση όλων των πληρωμών κ.ά. Η ΑΣΥ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας στις 10 του Φλεβάρη, αλλά και στην απεργία στις 23 του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ