Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σοβατίζει τη μόστρα του ΠΑΣΟΚ

«Οι κοινωνικές ανισότητες στην Ελλάδα τα τελευταία 10-15 χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά, παρότι ο λαός ψήφισε σοσιαλισμό και όχι βαρβαρότητα (...) Η κυβέρνηση οφείλει να μην την "ξαναπατήσει", όπως την "πάτησε" με το μνημόνιο, γιατί όλοι παραδέχονται την αδιέξοδη πολιτική που αποδεικνύεται και από τα νούμερα που δεν βγαίνουν». Η δήλωση αυτή ανήκει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη και είναι απόσπασμα συνέντευξής του χτες στο ρ/σ «Φλας». Το κόμμα του Παπαδημούλη και ο ίδιος είναι μανούλες στο να εξωραΐζουν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, για να βγάλουν λάδι την αντιλαϊκή στρατηγική του. Ο βουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποφαίνεται ότι η κυβέρνηση την «πάτησε» με το μνημόνιο. Δηλαδή, παρασύρθηκε, δεν ήξερε τι υπέγραφε ή αλλιώς τα νόμιζε κι αλλιώς του βγήκαν! Τον ισχυρισμό αυτό ούτε οι ίδιοι οι ΠΑΣΟκοι δεν τολμούν να προβάλουν σαν «άλλοθι» της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζουν. Απεναντίας, με πρώτο τον Γ. Παπανδρέου, ομολογούν ότι το μνημόνιο ήταν η χρυσή ευκαιρία να εφαρμόσουν όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμά τους. Απολύτως συνειδητά συνομολόγησαν το μνημόνιο και ακόμα πιο συνειδητά το εφαρμόζουν ακριβώς επειδή έτσι προστάζουν τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπεί το κόμμα τους.

Ολα αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες για την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στον πάγιο στόχο να αποπροσανατολίζει το λαό και να συνδράμει τη σοσιαλδημοκρατία στο έργο της. Το ίδιο έκανε και πριν τις εκλογές του 2009, όταν επίσης αθώωνε το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του, κρύβοντας από το λαό την προδιαγεγραμμένη θύελλα σε βάρος του. Το κρίσιμο διάστημα πριν τις εκλογές κι ενώ τα σύννεφα του αντιλαϊκού τυφώνα που θα ξεσπούσε σωρεύονταν ήδη στον ορίζοντα, από την πλευρά του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του Δ. Παπαδημούλη ακούγονταν μεταξύ άλλων τα εξής:

  • «Κάθε επιπλέον βουλευτής (...) θα βοηθήσει και οι όποιες θετικές - και αόριστες επί του παρόντος - δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ να μην αθετηθούν και θα κρατάει τα "μπόσικα", ελέγχοντας την αυριανή εξουσία έτσι ώστε να μην ξαναδούμε το ίδιο έργο: Το ΠΑΣΟΚ όταν είναι αντιπολίτευση να βγάζει φλας αριστερά και μετά τις εκλογές να στρίβει δεξιά».
  • «Θα βομβαρδίσουμε την επόμενη κυβέρνηση με προτάσεις, με προτάσεις νόμου, έτσι ώστε να μην της επιτρέψουμε εύκολα να ξεχάσει τις όποιες θετικές δεσμεύσεις»!
  • «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στη νέα Βουλή μια δύναμη (...) που "θα κρατάει τα μπόσικα". Θα ελέγχει ότι θα τηρηθούν οι όποιες θετικές δεσμεύσεις και θα αντιστέκεται σε αρνητικές επιλογές. Ο κ. Παπανδρέου, ιδίως στην οικονομία, αποφεύγει να δεσμευτεί...».

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η επικίνδυνη και επιζήμια για τα λαϊκά συμφέροντα στρατηγική του ΣΥΝ. Προβάλλει μια σοσιαλδημοκρατία παλιάς κοπής και ταυτόχρονα σοβατίζει το ΠΑΣΟΚ και την αντιλαϊκή πολιτική του. Δεν αρκείται μόνο στο να αθωώνει την κυβέρνηση για τις συνειδητές πολιτικές επιλογές της, αλλά, επιπλέον, προσφέρει άλλοθι στα σχέδιά της σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας. Προπαγανδίζει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ «λύσεις» όπως η αναδιαπραγμάτευση του χρέους, ή το ευρωομόλογο, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι ο λαός έχει κάτι καλό να περιμένει από αυτή την κυβέρνηση, ή από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση του κεφαλαίου. Να μη βρίσκει τόπο να σταθεί η αποπροσανατολιστική προπαγάνδα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Να απομονωθούν πολιτικά και συνδικαλιστικά όσοι θέλουν το λαό συμμέτοχο στα παζάρια για το πόσα δικαιώματα και σε τι βάθος χρόνου θα του αφαιρέσουν τα παράσιτα που κλέβουν τον ιδρώτα του.


Β.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ