Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Φουντώνουν οι βίαιες επιθέσεις

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Φονική ενέδρα έστησαν χτες ένοπλοι μοτοσικλετιστές πυροβολώντας θανάσιμα τον επικρατέστερο υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος Λαϊκό Κόμμα Ολης της Νιγηρίας, Μόντου Φανάμι Γκούμπιο, στην πόλη Μαϊντουγκούρι της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όπου κατά καιρούς έχουν σημειωθεί επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ».

Μερικές ώρες πριν τη δολοφονία του Γκούμπιο, που σημειώνεται δύο μήνες πριν τις κρίσιμες εκλογές στη χώρα, προηγήθηκαν αιματηρές επιθέσεις αγνώστων ενόπλων σε χωριά της κεντρικής Νιγηρίας με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 12 ατόμων. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που στάλθηκαν στην περιοχή κατέστειλαν τα επεισόδια και συνέλαβαν τουλάχιστον 29 άτομα...

Το ίδιο 24ωρο, η ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει κατά μία βδομάδα την εγγραφή ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους για τις προεδρικές εκλογές της 9ης Απρίλη, τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Απρίλη και τις πολιτειακές εκλογές της 16ης του ίδιου μήνα. Η παράταση δίνεται εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που συναντούν οι δημοτικοί υπάλληλοι εγγραφής των ψηφοφόρων στους καταλόγους, όπως κλοπή μηχανημάτων και στοιχείων ψηφοφόρων, οι οποίοι εκτιμούνται σε περίπου 70.000.000.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ