Τετάρτη 26 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Σήμερα οι συνομιλίες στη Γενεύη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Σε δύο κρατίδια και λύση «συνεταιριστικού κράτους», επιμένει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, σε συνέντευξή του πριν τη συνάντηση που γίνεται σήμερα στη Γενεύη ανάμεσα στον ίδιο, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Ο Ντ. Ερογλου, με συνέντευξη στην εφημερίδα «Κιπρίς», επαναφέρει θέμα χρονοδιαγραμμάτων, υποστηρίζοντας ότι «μέχρι το Μάρτιο, επιθυμούμε ένα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα», προσθέτοντας ότι «εάν οι διαφωνίες δεν μπορούν να απομακρυνθούν, τότε αυτό πρέπει να το ανακοινώσει ο ΓΓ του ΟΗΕ και θα ζητήσουμε να πάρει μια απόφαση».

Σχετικά με το Περιουσιακό, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι «αυτός που μένει σε εκείνο το σπίτι για 36 χρόνια, έχει περισσότερα δικαιώματα από τον παλιό ιδιοκτήτη της περιουσίας. Δεν μπορούν οι άνθρωποί μας να συρθούν σε περιπέτεια και μια τέτοια επιθυμία δεν μπορούμε να την δεχθούμε. Επιπλέον, ο λαός θα απορρίψει κάτι τέτοιο στο δημοψήφισμα», υπερασπιζόμενος παράλληλα τα δικαιώματα των εγγυητριών δυνάμεων.

Δείχνοντας, τέλος, τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η ιμπεριαλιστική ΕΕ ενδιαφέρεται για το Κυπριακό, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χαγκ, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν», είπε ότι «η κατάσταση (σ.σ. στην Κύπρο) εμποδίζει την επιχειρησιακή συνεργασία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε πολλές περιοχές, όπως το Κόσοβο και το Αφγανιστάν. Ενώ μία λύση θα άρει ένα σημαντικό εμπόδιο στο στόχο της Τουρκίας για ενσωμάτωση στην ΕΕ και θα διασφαλίσει τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ