Τετάρτη 26 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ - ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Στην απεργία η πρώτη δυναμική απάντηση

Πλήθος Ελλήνων και ξένων εργαζομένων συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώθηκε την Κυριακή

Από την πορεία που έγινε αμέσως μετά τη συγκέντρωση
Από την πορεία που έγινε αμέσως μετά τη συγκέντρωση
Επιτακτική ανάγκη αποτελεί πλέον για τους εργαζόμενους στη βιομηχανική ζώνη Κορωπίου η συσπείρωση στα ταξικά τους σωματεία και η οργάνωση αγωνιστικών δράσεων με πρώτο σημαντικό σταθμό την απεργία του Φλεβάρη ώστε να αντιπαλέψουν την πιο βάρβαρη και άγρια επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία με την καθοδήγηση της κυβέρνησης. Τα παραπάνω εκφράστηκαν ξεκάθαρα στην συγκέντρωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Εργαζομένων Βιομηχανικής Ζώνης Κορωπίου - Παιανίας (συσπειρώνεται στις δυνάμεις της Γραμματείας Μεσογείων του ΠΑΜΕ) την Κυριακή το πρωί με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων και ξένων εργαζομένων από δεκάδες χώρους εργασίας της περιοχής και κατέληξε με αγωνιστική πορεία στη Λ. Βάρης - Κορωπίου.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο Κ. Συμεωνίδης από την τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και ο Β. Ρεμπάπης, δημοτικός σύμβουλος Κορωπίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η συγκέντρωση άνοιξε με την Εύα Σταύρου η οποία μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής σημείωσε: «πρέπει να αναπτύξουμε την δράση μας ακόμα πιο αποφασιστικά στους χώρους δουλειάς με στόχο την συσπείρωση όσο γίνεται περισσότερων εργαζομένων στα ταξικά σωματεία και να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους που καθημερινά πολλαπλασιάζονται».

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ο Γιάννης Νάκης, μέλος της Επιτροπής, σημείωσε: «επιβάλλεται να δυναμώσει η δράση της Επιτροπής γιατί παρά το πλήθος επιτυχημένων πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων που είχε μέχρι σήμερα, έχουν πληθύνει τα φαινόμενα στους χώρους εργασίας όπου οι εργοδότες προχωρούν αυθαίρετα σε περικοπές ωρών, μισθών, ενσήμων και ανατροπή κάθε δικαιώματος».

Την παραπάνω κατάσταση επιβεβαίωσαν αμέσως μετά, στις τοποθετήσεις τους εργαζόμενοι από διάφορους χώρους εργασίας της περιοχής. Οπως εργαζόμενη στην «Ιντρακόμ» η οποία όπως ενημέρωσε, η εργοδοσία τους ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 100 εργαζόμενους και ζητάει μείωση μισθών και ατομικές συμβάσεις. Στην επιχείρηση ΤΣΟΚΑΣ όπως τόνισε ένας άλλος εργαζόμενος, που είναι απλήρωτοι τρεις μήνες και ο εργοδότης ζήτησε υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με μείωση μισθών 20% που προσωρινά εμποδίστηκε μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ. Ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν οι μετανάστες, καθώς όπως επισήμαναν οι ίδιοι, οι εργοδότες πλέον δεν τους αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα.

Γι' αυτό όπως καταλήχθηκε στη συγκέντρωση, είναι αναγκαίο να συγκροτηθούν επιτροπές εργαζομένων στους χώρους δουλειάς ώστε να αντιπαλεύουν συλλογικά κάθε εργοδοτική επίθεση αλλά και επιτροπή ανέργων της περιοχής η οποία να απαιτήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ