Τετάρτη 26 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στόχος ο καλύτερος συντονισμός

Μεγάλη σύσκεψη αγροτών, μελών αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων του νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στη Χαλκηδόνα, στα πλαίσια του καλύτερου συντονισμού των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ΠΑΣΥ.

Στο οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής αναφέρθηκαν στις εισηγήσεις τους ο Γιώργος Ρίσκος, από τη Γραμματεία της ΠΑΣΥ και ο Γιάννης Κιουλπεκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λουδία.

Ανέφεραν ότι στα γενικότερα αιτήματα των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας που διαδηλώνουν περιλαμβάνονται η αποζημίωση για τις καταστροφές που έγιναν στη βαμβακοκαλλιέργεια από το πράσινο σκουλήκι αλλά και από τις βροχοπτώσεις, ικανοποιητικές τιμές για το ρύζι, τη βιομηχανική ντομάτα και το συμπύρηνο ροδάκινο γιατί με τα εξευτελιστικά ποσά που προσφέρονται στους παραγωγούς από τους εμπόρους και τους βιομήχανους τα αγροτικά νοικοκυριά οδηγούνται στον αφανισμό.

Στο μεταξύ, αγρότες της Χαλκιδικής, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Τρίγλιας διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές παραγωγού, την ανοδική τιμή των εφοδίων καθώς για το αγροτικό ρεύμα καθώς δεν ισχύουν πλέον οι ειδικές τιμές για τους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ