Σάββατο 22 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
Πλήρωσε τέσσερις φορές στη σειρά το 5ευρω χαράτσι για να εξεταστεί!

Οι αποδείξεις για το γεγονός ότι ασφαλισμένη πλήρωσε τέσσερις φορές το 5ευρω
Οι αποδείξεις για το γεγονός ότι ασφαλισμένη πλήρωσε τέσσερις φορές το 5ευρω
Την αθλιότητα της πολιτικής που εμπορευματοποιεί την Υγεία και χαρατσώνει τους ασθενείς την ώρα της ανάγκης, που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες, αναδεικνύει περιστατικό που έγινε χτες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Συνταξιούχος του ΟΓΑ που πήγε στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία πλήρωσε τέσσερις φορές διαδοχικά το χαράτσι των 5 ευρώ, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς! Η συνταξιούχος, που παίρνει σύνταξη των 360 ευρώ, εξετάστηκε στο ενδοκρινολογικό, στο οφθαλμολογικό, στο καρδιολογικό και ρευματολογικό ιατρείο και πλήρωσε στο δημόσιο νοσοκομείο για κάθε μια από τις εξετάσεις το χαράτσι των 5 ευρώ, δηλαδή σύνολο 20 ευρώ!

Μόλις την περασμένη Τετάρτη, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή Μιχάλη Θεοδώρου, καταγγέλλοντας το αίσχος των «διοδίων» των 5 ευρώ στα εξωτερικά τακτικά ιατρεία και τα επείγοντα του νοσοκομείου. Οπως προκύπτει από καταγγελία του ΣΕΝΕ, ο «Ευαγγελισμός» μετατρέπεται σε πρωτοστάτη για την είσπραξη του χαρατσιού των 5 ευρώ και στα επείγοντα περιστατικά. Στις 29.10.2010, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σύστησε στον διοικητή του «Ευαγγελισμού» να επιβάλει «διόδια» και στα επείγοντα. Το προηγούμενο διάστημα, μάλιστα, ετοιμάστηκε από τη μηχανοργάνωση η σχετική φόρμα που πρέπει να συμπληρωθεί για την είσπραξη του χαρατσιού στα επείγοντα. Στην παράσταση διαμαρτυρίας της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι του ΣΕΝΕ ξεκαθάρισαν ότι θα αντισταθούν στο χαράτσι, αλλά και στην ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία του νοσοκομείου. Μάλιστα, τόνισαν στον διοικητή ότι με όσα ισχύουν οι ασθενείς θα καλούνται να πληρώνουν και να ξαναπληρώνουν το χαράτσι των 5 ευρώ για να εξεταστούν. Ο διοικητής διαβεβαίωνε ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν μόνο μια φορά το χαράτσι, ενώ είπε ότι δε θα εφαρμοστεί 5ευρω χαράτσι στα επείγοντα.

Πριν όμως αλέκτορα φωνήσαι τρις, οι διαβεβαιώσεις αποδείχτηκαν κενές περιεχομένου. Αφού υλοποιήθηκαν κατά γράμμα στον «Ευαγγελισμό» οι κατευθύνσεις και η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας που υπαγορεύουν την ακόμα μεγαλύτερη οικονομική αιμορραγία των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων για υπηρεσίες υγείας, προκειμένου να εξοικονομούνται πόροι για τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ