Σάββατο 22 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κάλεσμα οργάνωσης της απεργίας

Σε προετοιμασία, οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας και με έκτακτα ΔΣ και ΓΣ στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποφασιστικά σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούνται να πρωτοστατήσουν στην προετοιμασία, την οργάνωση και την περιφρούρηση της απεργίας» στις 10 Φλεβάρη, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη μείνουν στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ και να καλέσουν έκτακτα ΔΣ και ΓΣ στους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, οργανώνοντας την επιτυχία της απεργίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Κανένας εκπαιδευτικός στην τάξη - κανένας μαθητής στο μάθημα! Ολοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Ούτε βήμα πίσω. Αντί για το λαό να πτωχεύσει η πλουτοκρατία»! Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με εργαλείο την "Αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του Εκπαιδευτικού Συστήματος" δένει την αντιδραστική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη", κάνει ακόμα πιο ταξικό και διαφοροποιημένο το "νέο σχολείο" της αγοράς. Βρισκόμαστε ήδη μέσα στην κρίση και το αντιδραστικό "νέο σχολείο" προχωράει με στόχο να αφήσει πίσω του θύματα μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας που φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τέλος όσο το κεφάλαιο παραμένει απείραχτο και όσο η αντίσταση του λαού δε δυναμώνει. Οι θυσίες ούτε τέλος, ούτε αποτέλεσμα θα έχουν για το λαό. Οι μόνες θυσίες που πιάνουν τόπο είναι αυτές του αγώνα! Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αλλά και ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΟΙΕΛΕ. Είναι μέρος του προβλήματος! Αγώνας - συσπείρωση με το ΠΑΜΕ τώρα»! Στην ανακοίνωση διατυπώνονται και «οι άμεσοι στόχοι πάλης για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ