Κυριακή 23 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Aποσιώπηση της παρουσίας των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ

Επιστολή του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας, προς την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Επιστολή με την παράκληση της δημοσίευσης απέστειλε την περασμένη Τρίτη, 18 Γενάρη, στον διευθυντή της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, λόγω πλήρους αποσιώπησης της παρουσίας των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ και της πρότασής τους για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Παραθέτουμε την επιστολή του Ν. Σοφιανού προς την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η οποία μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε δημοσιευτεί:

Προς την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Υπόψη κ. Χρ. Μεμή

ΑΘΗΝΑ 18 Ιανουαρίου 2011

Κύριε διευθυντά

Στο δισέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας σας, για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας της 18ηςΙανουαρίου, ήταν προκλητική η αποσιώπηση της παρουσίας των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ, που με δική τους έγγραφη αίτηση ζήτησαν την έκτακτη συνεδρίαση για το πρόβλημα των συμβασιούχων του Δήμου. Στο μέρος του ρεπορτάζ που αναφέρεται στο τι αποφάσισε ο Δήμος, απουσιάζει η απόρριψη της πρότασης που έθεσε ο συνδυασμός μας ζητώντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Αυτή η πρόταση συγκέντρωσε 19 υπέρ (όλη η αντιπολίτευση), ενώ τρεις σύμβουλοι του κ. Καμίνη δεν ακολούθησαν την ψήφο κατά που πρότεινε ο δήμαρχος. Ανάμεσά τους δυο αντιδήμαρχοι, ενώ ένας ακόμα αντιδήμαρχος ζήτησε συγνώμη για την ψήφο κατά που έδωσε (κ. Αναγνωστόπουλος). Από πού βγάζει το συμπέρασμα η δημοσιογράφος που κάλυπτε τη συνεδρίαση ότι η δημοτική αρχή στήριξε τους συμβασιούχους; Το ψήφισμα του κ. Καμίνη που έγινε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λέει το αυτονόητο, δηλαδή ότι οι εργαζόμενοι που εδώ και επτά χρόνια δουλεύουν στο Δήμο ως συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στο υπόλοιπο ρεπορτάζ μιας σελίδας γίνεται αναφορά σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, εκτός της τρίτης πολιτικής δύναμης στο Δημοτικό Συμβούλιο, της παράταξης του ΚΚΕ. Φαίνεται η δημοσιογράφος που κάλυπτε δεν άκουσε καμία από τις δέκα τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε μας είδε.

Παρακαλώ για τη δημοσίευση της επιστολής μου.

Νίκος Σοφιανός

Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

& Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ