Σάββατο 22 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Από τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ για συμμετοχή στις αγροτικές συγκεντρώσεις

Eurokinissi

Με συσκέψεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις, περιοδείες, εξορμήσεις σε επαρχίες, δήμους και χωριά δίνεται η μάχη των προετοιμασιών για τις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν μεθαύριο, Δευτέρα, από τα Τρίκαλα. Οι αποφάσεις για τις ημερομηνίες, τον τόπο και τις μορφές των κινητοποιήσεων των μικρομεσαίων αγροτών, που είναι πολλές και διάφορες - συλλαλητήρια, με τρακτέρ, στις πλατείες των πόλεων, αποκλεισμοί δρόμων και οδικών κόμβων, καταλήψεις υποκαταστημάτων της ΑΤΕ, του ΕΛΓΑ, της ΔΕΗ κι άλλων υπηρεσιών - παίρνονται από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και τις Επιτροπές Αγώνα, οι οποίες προβάλλουν το γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο, που καθορίστηκε στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), η οποία έγινε πρόσφατα στη Λάρισα.

Οι κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν, μέχρι στιγμής, είναι:

Μεθαύριο, Δευτέρα 24/1, στα Τρίκαλα (συλλαλητήριο με τρακτέρ, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία).

Την Τρίτη, 25/1, στα Φάρσαλα (συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία), στην Ορεστιάδα (συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ., με αγροτικά μηχανήματα, μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα).

Την Τετάρτη, 26/1, στην Καρδίτσα (συλλαλητήριο με τρακτέρ, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία), στην Ελασσόνα (συγκέντρωση, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία), στη Λέσβο (συγκέντρωση, στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης), στο Ηράκλειο Κρήτης (παράσταση διαμαρτυρίας, στις 9 π.μ., στο Κέντρο Υγείας Δήμου Αστερουσίων στο Χάρακα).

Την Πέμπτη, 27/1, στη Λάρισα (κατάληψη υποκαταστήματος ΕΛΓΑ), στην Αλεξανδρούπολη (κατάληψη υποκαταστήματος ΕΛΓΑ), στα Χανιά (παναγροτική συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς), στο Ηράκλειο (παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολικός αποκλεισμός των κεντρικών γραφείων του ΕΛΓΑ στις 10 π.μ.).

Την Παρασκευή, 28/1, στην Αγιά της Λάρισας (συγκέντρωση, στις 11 π.μ. στην πλατεία), στο Αργος (συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Παύλου, με τη συμμετοχή αγροτών από Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία).

Το Σάββατο, 29/1, στον Τύρναβο (συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία). Την ίδια μέρα, στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της ΠΑΣΥ για την κτηνοτροφία στο δημαρχείο Ακτίου Βόνιτσας.

Η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, εκφράζοντας, αγωνιστικά, την αντίθεσή τους στην ΚΑΠ και στο μνημόνιο, διεκδικώντας την ικανοποίηση των άμεσων και ζωτικών αιτημάτων τους και προβάλλοντας την προοπτική της σωτηρίας τους, που βρίσκεται σε μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κατά των συμφερόντων των μονοπωλίων - εμποροβιομήχανων - μεγαλοαγροτών, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού. Τους καλεί σε κοινό αγώνα, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους του ΠΑΜΕ, τους αυτοαπασχολούμενους της ΠΑΣΕΒΕ, τους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές του ΜΑΣ, τις γυναίκες της ΟΓΕ, κόντρα στα νέα οικονομικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου που υπέγραψε με την τρόικα, κόντρα στη νέα ΚΑΠ. Μέτρα που, όπως επισημαίνει, πλήττουν όλους τους αγρότες, εργάτες, φοιτητές, τη λαϊκή οικογένεια και τους κάνουν φτωχότερους για να αυξήσουν τα πλούτη εμποροβιομήχανοι και τραπεζίτες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ