Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΓΑΣ
Πυρά κατά πολιτείας, ΓΓΑ

Ανακοίνωση Τύπου με την οποία εκφράζει τις μεγάλες ανησυχίες του για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, ο οποίος έκανε γνωστό στην Ομοσπονδία Στίβου το ποσό της - αισθητά μειωμένης - τακτικής επιχορήγησης που θα πάρει για το 2011.

Ο ΣΕΓΑΣ επιτίθεται στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο αποφάσισε τις περικοπές καθώς και στη ΓΓΑ, διαμαρτύρεται για την παντελή έλλειψη σχεδίου για τον ελληνικό αθλητισμό και τη διοργάνωση υποβαθμισμένων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων για τις οποίες ξοδεύονται υπέρογκα ποσά, τη στιγμή που κλείνουν λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Η πολιτεία αποφάσισε να διαλύσει τον ελληνικό αθλητισμό. Αυτό ξεκινάει από το υπουργείο Οικονομικών, που στο όνομα της οικονομικής σωτηρίας της χώρας περιέκοψε δραστικά τα χρήματα που διαθέτει για τον αθλητισμό, αλλά ολοκληρώνεται από την ΓΓΑ με τον πιο αδόκιμο, ψυχρό και ισοπεδωτικό τρόπο, που αποφάσισε ότι στις ομοσπονδίες και τα σωματεία πρέπει να διαθέσει το 33% της συνολικής χρηματοδότησης της ΓΓΑ για το 2011. Την ίδια περίοδο, υπάρχει παντελής έλλειψη ενός σχεδίου για τον αθλητισμό που θα επαναπροσδιορίζει τους στόχους του, θα προχωράει σε διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές και θα εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του, όπως συμβαίνει στα περισσότερα υπουργεία. Ταυτόχρονα, η χώρα προχωράει στη διοργάνωση μεγάλων και υποβαθμισμένων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, που απαιτούν δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων κάθε χρόνο, κλείνουν κολυμβητήρια, Εθνικά στάδια παραχωρούνται σε ιδιώτες ή εγκαταλείπονται χωρίς συντήρηση, αδρανοποιείται το ΕΣΚΑΝ, ματαιώνονται τα σχολικά πρωταθλήματα, έχουν καταργηθεί τα κίνητρα, καταργήθηκε η χρηματοδότηση για Ολυμπιακή προετοιμασία, τα αθλητικά σωματεία, στα οποία οφείλονται τακτικές επιχορηγήσεις πέντε ετών, μετατρέπονται από φορείς κοινωνικού χαρακτήρα σε γραφειοκρατικές και οικονομικές μονάδες και υπαλληλοποιούνται οι εν ενεργεία πρωταθλητές υψηλού επιπέδου της χώρας. Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή του, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του, ενόψει αυτής της εφιαλτικής για την ελληνική αθλούμενη νεολαία κατάστασης», αναφέρει μεταξύ αλλων η Ομοσπονδία Στίβου στην ανακοινωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ