Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Να σταματήσουν οι διώξεις λαϊκών αγωνιστών

Μήνυμα αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ και καταγγελίας για τη σύλληψη αγωνίστριας του ταξικού κινήματος

Οι διώξεις συνδικαλιστών και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος είναι μόνιμη τακτική του αντιδραστικού καθεστώτος της Κολομβίας, μιας χώρας από τους βασικούς συμμάχους του ιμπεριαλισμού στην Λατινική Αμερική, μοχλός για το ξεδίπλωμα των επιθετικών του σχεδίων κατά όλων των λαών της περιοχής. Τελευταίο κρούσμα είναι η σύλληψη της αγωνίστριας συνδικαλίστριας Αρασέλι Κανιαβεράλ Βέλες στις 17/1 στην πόλη Μεντεγίν ύστερα από αίτημα της Εισαγγελίας της Καρταχένας, πόλης όπου μεταφέρθηκε και κρατείται 700 χιλιόμετρα μακριά απο το σπίτι της , με τη γελοία δικαιολογία της «εγκληματικής δράσης και του εμπορίου ναρκωτικών ουσιών».

Η συγκεκριμένη συνδικαλίστρια του ταξικού αγωνιστικού κινήματος είναι πάνω από 20 χρόνια συνδικαλιστικό στέλεχος του Συνδικάτου Ιματισμού της Κολομβίας, που ανήκει στην Ενωτική Συνομοσπονδία Εργαζομένων της χώρας με πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση και, ταυτόχρονα, μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού.

Ηδη, στην Κολομβία έχει ξεκινήσει μια πανεθνική, αλλά και διεθνής καμπάνια για την απελευθέρωσή της, που στηρίζουν πολλά αγωνιστικά συνδικάτα και η Ενωτική Συνομοσπονδία. Η καμπάνια αυτή θέτει επίσης και το γενικότερο ζήτημα της απελευθέρωσης όλων των πολιτικών κρατουμένων του καθεστώτος, ενώ, ταυτόχρονα, στηρίζει το αίτημα της ανθρωπιστικής συμφωνίας ανάμεσα σε πολιτικούς κρατούμενους, περιλαμβανομένων και των κομμουνιστών ανταρτών και των κρατουμένων που έχουν στα χέρια τους οι αντάρτες, όπως οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), ως ένα βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για μια διαπραγμάτευση και τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης.

Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

Σε μήνυμά της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Σύντροφοι Κολομβιανοί, από τη μακρινή Ελλάδα, σας στέλνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και απαιτούμε να αφεθεί αμέσως ελεύθερη η συντρόφισσα Αρασέλι. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Κολομβίας για την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς ενάντια στους ταξικούς συνδικαλιστές της ΠΣΟ. Στηρίζουμε τον αγώνα σας για συνδικαλιστικές ελευθερίες και συνδικαλιστικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ