Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Γιάνναρης
Γιάννης Γιάνναρης
Φωτ.

Στις 7 Γενάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Π. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ. ΕΑΜίτης, στην Κατοχή ακολούθησε την τύχη όλων των αγωνιστών στην Εθνική Αντίσταση. Πιάστηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε, πέρασε από έκτακτο Στρατοδικείο, αλλά έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνιζόταν μια ζωή.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Χρυσάνθη Γεωργούλη, τα παιδιά του και ο εξάδελφός του Αναστάσιος Ζέρβας προσφέρουν στην ΚΟΒ Ελεούσας (Μπισδούνι) Ιωαννίνων 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή και εξαιρετικού ανθρώπου ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από κοντά μας, ο Νίκος, η Λούλη και η Γιάννα Παλούμπη, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνος - Κολωνού, 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

  • Εκφράζω τα εγκάρδια συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Γιάννη Γιάνναρη. Την παραμονή της αναχώρησής σου μιλήσαμε στο τηλέφωνο και ευχηθήκαμε Καλά Χριστούγεννα. Ο θάνατός σου ήταν ανεπάντεχος, σύντροφε Γιάννη. Ησουν το παιδί του Θόδωρου. Μαζί στην ίδια σκηνή στο κολαστήρι της Μακρονήσου 10 ολόκληρα χρόνια. Πλησίαζε η γιορτή σου και σου ετοίμαζα το δώρο σου. Τώρα προσφέρω στη μνήμη σου 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Σταυρούλα Θ. Παπαϊωάννου, αντιστασιακή

* * *

Φωτ.2

Ο πατέρας μας ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ από το Ξηροκάμπι Σπάρτης και ο αδερφός μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ από τη Στύλια Δωρίδας, το 1941 εντάχθηκαν στο ΕΑΜ και αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ «Νταμαράκια» Αιγάλεω, 40.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Ελευθερία Παπαγεωργίου - Μιχαλακάκου και Κώστας Μιχαλακάκος

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Χρ. ΓΟΥΡΝΑΡΑΣ, που μας «άφησε» στις 3 Δεκέμβρη 2000 ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, γεννήθηκε στη Μελιταία Δομοκού Φθιώτιδας. Δεν πρόλαβε να ξεκουραστεί από το αλβανικό έπος και ρίχτηκε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, για τη λευτεριά της πατρίδας.

Για την προσφορά του αυτή συλλαμβάνεται, δικάζεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Πέρασε από διάφορες φυλακές και αποφυλακίζεται σχεδόν με τους τελευταίους πολιτικούς κρατούμενους.

Πιστός και αταλάντευτος κομμουνιστής, δε χαριζόταν στον πολιτικό του αντίπαλο. Υπεράσπιζε με πάθος το κόμμα του, το ΚΚΕ, ως την τελευταία πνοή του.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του και στη γιορτή του μπάρμπα Γιάννη, προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», για τη σωστή εφαρμογή των αποφάσεων του 16ου Συνεδρίου.

Οι σύντροφοί του Σταμάτης Τσορμπατζόγλου, Κώστας Μπούλτης, Παναγιώτης Πασακίδης, Παναγιώτης Λυκουρέζης

* * *

Τιμούμε και δεν ξεχνούμε τους νεκρούς που έπεσαν στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας από το Καστόριο Λακωνίας: ΛΑΜΠΡΟ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ, ΘΕΟΦΑΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΙΑΝΗ, ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (Σέντη) και 50 άλλους συμπατριώτες, με 10.000 δρχ. στην Πανελλήνια Ενωση Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «Ο Φοίνικας».

Ο συμπατριώτης τους Γιάννης Θεοφιλόπουλος

* * *

Οι Ανδροκλής και Διογένης Χαρατσίδης πρόσφεραν 30.000 δρχ. για το 16ο του ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» στη μνήμη προσφιλών προσώπων που έπεσαν στον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού και τη νίκη του σοσιαλισμού στη χώρα: Αλέξανδρου και Ιωάννη Αβρ. Χαρατσίδη, Ιωάννη Χρ. Χαρατσίδη, Ιωάννη και Φούλας Γ. Χαρατσίδη, Χρήστου και Ηρακλή Ευστ. Χαρατσίδη, Ξανθούλας Δ. Χαρατσίδη, Βασίλη Πολ. Χαρατσίδη, Ισαάκ Γ. Γεκουσίδη. Καθώς και στη μνήμη των γονιών τους, που πέθαναν πολιτικοί πρόσφυγες: Ευστάθιου και Βαρβάρας Χαρατσίδη, Δημήτρη και Βαρβάρας Χαρατσίδου, Πολυχρόνη Χαρατσίδη, Ελένη Χαρατσίδου και Δημήτρη Χάπη.

* * *

Στη μνήμη των αξέχαστων ακριβών συντρόφων μας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης φίλων και συγγενών: ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ αξιωματικού, ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΑΚΟΝΙΔΗ, πρώην αρτεργάτη, και του κουμπάρου μας ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ, οι οποίοι σκόρπιζαν τη χαρά και την αισιοδοξία στον κύκλο τους και οι οποίοι στάθηκαν πιστοί και αταλάντευτοι αγωνιστές για τα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής τους, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Καλλιθέας για το 16ο Συνέδριο 10.000 δρχ.

Μαρίκα και Βασίλης Σακέττας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2000-12-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2000-10-19 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2000-10-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2000-08-11 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(1999-04-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1998-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ