Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ζυμώνουν» επικοινωνιακά την ελεγχόμενη χρεοκοπία

Σικέ ενδοκυβερνητικό παιχνίδι για να κρυφτεί η ουσία της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους και των συνεπειών της στο λαό

Φιλολαϊκή διέξοδος δεν είναι η αναδιαπραγμάτευση του χρέους των καπιταλιστών, αλλά τα επιθετικά αιτήματα που βάζει το ΠΑΜΕ για να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός την κρίση
Φιλολαϊκή διέξοδος δεν είναι η αναδιαπραγμάτευση του χρέους των καπιταλιστών, αλλά τα επιθετικά αιτήματα που βάζει το ΠΑΜΕ για να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός την κρίση
Την «ιδέα» της ελεγχόμενης χρεοκοπίας καλλιεργούν κυβερνητικά στελέχη, παρουσιάζοντας διάφορες «εναλλακτικές προτάσεις» για την «αποπληρωμή» του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, με κοινή συνισταμένη ωστόσο τη δρομολόγηση νέων αντεργατικών μέτρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ προς την τρόικα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, μιλώντας προχτές στην τηλεόραση του «Σκάι», έριξε εκ νέου νερό στο μύλο του αποπροσανατολισμού, υπερθεματίζοντας της επιμήκυνσης όλου του χρέους της Ελλάδας και όχι μόνο των δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η κίνηση του Θ. Πάγκαλου να ανοίξει συνολικά θέμα επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας, όσο και αν επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση να εμφανιστεί σαν «προσωπική άποψη», έρχεται να ενισχύσει τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ, που επιδιώκει με τα σενάρια επιμήκυνσης να νομιμοποιήσει τα προσχεδιασμένα νέα πακέτα μέτρων.

Οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών αντανακλούν και τις γενικότερες εξελίξεις μέσα στους κόλπους της ΕΕ, αφού σε όλους τους τόνους οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ξεκαθαρίζουν πως οποιοσδήποτε τρόπος κι αν επιλεγεί για να οδηγηθούν οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης σε ελεγχόμενη πτώχευση, η δρομολόγησή της θα σημάνει επιπλέον μέτρα μόνιμου χαρακτήρα σε βάρος του λαού.

Αυτό που επιχειρούν να συγκαλύψουν τα κυβερνητικά στελέχη είναι ότι είτε με επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, είτε με μια συνολική χρονική παράταση της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους, η χώρα θα τεθεί σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας και θα ακολουθήσουν βάρβαρες πολιτικές που θα τσακίσουν παραπέρα τους εργαζόμενους.

Χτες, ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής επιχειρώντας να θολώσει τα νερά, υποστήριξε ότι «δεν τίθεται θέμα επιμήκυνσης αποπληρωμής του συνολικού χρέους» και υποστήριξε ότι υπάρχει «κατ' αρχήν μια απόφαση που αφορά στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση δεν συζητά τίποτε παραπέρα».

Τη δήλωση του Θ. Πάγκαλου περί συνολικής επιμήκυνσης του δημόσιου χρέους έσπευσαν να απορρίψουν και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση πηγαίνει με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα στις συζητήσεις που γίνονται στην ΕΕ και επιδιώκει συμφωνία «μόνο για επιμήκυνση των δανείων των 110 δισ. ευρώ».

Χτες ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου και συζήτησαν όλες τις εξελίξεις γύρω από το ευρωομόλογο αλλά και την αποπροσανατολιστική καμπάνια που στήνει η κυβέρνηση για τη συλλογή υπογραφών για την έκδοσή του.

Σήμερα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων», το οποίο, αμέσως μετά, θα κατατεθεί στη Βουλή. Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το σχέδιο νόμου για την «αναμόρφωση» των συλλογικών οργανώσεων του αγροτικού χώρου καθώς και για το πιλοτικό Πρόγραμμα των 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ